Gogosi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina,
  • cuburi drojdie,
  • 50 gr unt,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 paharel esenta rom,
  • 1 varf sare,
  • 1/2 l lapte,
  • 1 l ulei,
  • 50 gr zahar pudra.

Mod de preparare

300 gr lapte caldut, drojdia, o lingurita zahar pudra si 3 linguri faina se incalzesc la foc mic pana se ingroasa. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar pudra si se adauga peste amestecul cald. Se amesteca bine si se adauga untul caldut, faina, restul de lapte si sare, incat sa obtinem un aluat de cozonac. Se bate cu lingura de lemn 20 min. Deasupra se presara faina, se acopera si se lasa la dospit 2 ore. Aluatul dospit se rastoarna pe planseta infainata si se intinde o foaie de un deget grosime. Se decupeaza forme cu un pahar si se mai lasa 10 min sa dospeasca. Gogosile se prajesc in ulei fierbinte, la foc domol.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise