Gogosi aromate fara zahar

Timp pregatire
90 minute
Gogosi aromate fara zahar

Ingrediente

  • 7-10 gr drojdie uscata
  • 500 gr faina
  • 50 gr indulcitor
  • 315 ml lapte cald
  • 80 gr unt topit
  • 80 gr indulcitor Green Sugar
  • 2 lingurite scortisoara pudra
  • 1 lingurita nucsoara pudra

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecati faina cu indulcitorul si drojdia si apoi treptat adaugati lapte caldut. La final incorporati in aluat si untul topit si caldut. Framantati repejor si foarte putin pana veti obtine un aluat ferm, dar elastic. Acoperiti bolul cu un prosopel si lasati-l la loc caldut pana isi dubleaza volumul (in jur de o ora, o ora si jumatate). Intre timp preparati amestecul aromat, asa numit-ul “zahar aromat”: amestecati indulcitor cu scortisoara si nucsoara, cu care veti pudra din belsug gogosile calde.

Gogosi aromate fara zahar

Pe masa infainata, rasturnati aluatul crescut si cu ajutorul unui pahar cu gura larga, taiati cercuri de aluat. Puneti cerculetele de aluat pe o foaie de copt si lasati-le la crescut 45 de minute, acoperite cu un prosopel.

Incingeti ulei de palmier intr-un ceaun incapator sau folositi friteusa, dupa cum doriti. Scufundati cerculetele de aluat, rand pe rand, in baia de ulei si prajiti-le circa 1 minut pe ambele fete. Scoateti-le pe un servetel absorbant, apoi pudrati-le cu “zaharul aromat”.

Serviti-le cat sunt calde! Dementiale, pufoase, super aromate. Pentru cei care isi fac griji in legatura cu indulcitorul va spun ca e foarte stabil termic, asa incat poate fi folosit fara grija in copturi, prajituri sau creme si nu are vreun gust sintetic sau “ciudat”. In cazul in care va hotarati sa folositi Green Sugar, de la Laboratoarele Remedia, va recomand sa folositi in prajituri, ceva mai putin, cantitativ vorbind, decat zaharul tos trecut la ingrediente, asta pentru ca senzatia de dulce e mai intensa decat in cazul zaharului alb obisnuit. Sau, cel putin, asa mi s-a parut mie.

Pofta buna la Gogosi aromate, fara zahar!

Reteta pregatita de Alice, @www.tarabucatelor.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise