autor:

frunza janet

» » Dulciuri diverse

Gogosi braziliene

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 mai 2014

Ingrediente
Ingrediente:, -3 galbenusuri, -100 ml apa, -110 g zahar, -3/4 lingurita praf de copt, -15 g unt, -400 g faina alba, -coaja rasa de la o lamaie, -o esenta de rom, -un praf de sare, , Pentru sos:, -60 g cacao, -60 g zahar, -100 ml lapte, Pentru crusta:, -fulgi de nuca de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

43 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de lamaie si apa. Amestecam si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea. La inceput amestecam faina cu o lingura de lemn, apoi vom framanta cu mana. Trebuie sa iasa un aluat ca de paine. Punem peste alut untul la temperatura camerei si framantam, pana se incorporeaza tot. Framantam pana aluatul devine neted.



Impachetam apoi in folie si lasam sa se odihneasca, o ora, pe masa in bucatarie. Cat se odihneste aluatul, putem pregati sosul de cacao. Intr-un bol punem cacao si zaharul. Amestecam si turnam laptele. Amestecam iarasi. Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire.



Il lasam la o parte si daca timpul de odihna al aluatului a trecut,il luam si il vom imparti in bucatele de cate 20 de grame fiecare. Fiecare bucatica o vom modela intre palme, dandu-i forma de bila.



Le vom praji apoi, in baie de ulei, la foc mediu,cam 5-7 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata. Acum, fiecare gogosica, o vom trece prin sosul de cacao si apoi prin nuca de cocos.



Un desert grozav langa o cana de ceai sau cafea!



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/gogosi-braziliene.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi braziliene" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Da am facut si eu gogoselele acestea si sunt ...delicioase ! Daca vreti sa va rasfatati intr-o zi cu ceva tare gustos, vi le recomand cu draga inima.

  • 14 comentarii

  • Mihaela , 01 iulie 2017

    Azi leam facut sunt foarte gustoase

  • Fabry_Elena

    Fabry_Elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2015

    foarte bune

  • Nikolic Elena , 08 februarie 2015

    am sa le incerc si eu dar am sa inlocuiesc cacaoa cu ciocolata praf

    • Vicky Wilde , 02 octombrie 2014

      Sosul nu se fierbe inainte de a fi folosit?

    • Simona_Stroia

      Simona_Stroia (Chef de cuisine) , 26 iunie 2014

      arata bine

    • frunza janet

      frunza janet (Chef de cuisine) , 19 mai 2014

      Andreea,trei sferturi de lingurita de praf de copt,inseamna!Iar cu prajitul,am zis,5-7 min.la foc domol,sa se patrunda!

    • Lucia Gheorghe , 18 mai 2014

      foarte bune

    • Florentina Loreal Blujdea , 17 mai 2014

      o sa incerc acum

    • Lupu Lucica , 17 mai 2014

      bune de tot

    • deeandreea , 16 mai 2014

      ce inseamna 3/4 praf de copt si cum sa le prajesti 7 minute ??? nu este pre mult ? zic nu stiu pana nu incerc

    • Vargaluta Rodica Simona , 16 mai 2014

      o sa incerc dar la cuptor nu merg

    • Zoica Dumitru , 16 mai 2014

      am saancerc

    • Ruja Ralea , 16 mai 2014

      o sa incerc

    • Mirela Oprisan , 16 mai 2014

      interesanta reteta

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

43 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -3 galbenusuri
  • -100 ml apa
  • -110 g zahar
  • -3/4 lingurita praf de copt
  • -15 g unt
  • -400 g faina alba
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -o esenta de rom
  • -un praf de sare
  • Pentru sos:
  • -60 g cacao
  • -60 g zahar
  • -100 ml lapte
  • Pentru crusta:
  • -fulgi de nuca de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

15 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive

Mihaela

Azi leam facut sunt foarte gustoase

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec"Zebra"