autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
-300 gr branza dulce de vaci, -100 gr zahar, -1 ou, -1 esenta de vanilie, -1 l lapte dulce fiert si racit, -1 kg faina de grau, -1 lingura rasa de potisa (bicarbonat de sodiu), -1 lingurita sare, -1/2 l ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza aluatul cu telul, asa sa devina un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite.
Se pune intr-un ceaun ulei cam jumatate de litru si se lasa sa ajunga la fierbere, se ia cu lingura compozitie de aluat si se da drumul in uleiul incins; se prajesc la foc mic cam cinci minute sau pana se rumenesc bine fara sa se arda; daca nu se prajesc bine, exista riscul de a ramane crude la mijloc, dar nu e problema ca le mai puteti adauga la prajit si nu isi vor schimba gustul sau culoarea.
Se prajesc pe ambele parti si la final se presara zahar vanilat peste ele din belsug.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu branza dulce si potisa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • -300 gr branza dulce de vaci
  • -100 gr zahar
  • -1 ou
  • -1 esenta de vanilie
  • -1 l lapte dulce fiert si racit
  • -1 kg faina de grau
  • -1 lingura rasa de potisa (bicarbonat de sodiu)
  • -1 lingurita sare
  • -1/2 l ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu dovleac