autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi cu gem, coapte in cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2019

Ingrediente
1 kg faina alba, 5 oua, 1 l lapte, 100 g zahar tos, 70 g unt, coaja rasa de la o lamaie, 1 zahar vanilat Bourbon, 40 g drojdie proaspata, 1 lingurita sare, zahar pudra, esenta rom, gem de caise facut in casa

Dificultate: Medie Timp: 2h 35 min

6 voturi

Mod de preparare

Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute.

Faina o punem intr-un vas in care framantam aluatul, apoi adaugam sarea, coaja de lamaie,si incepem sa le mixam cu robotul, amestecand drojdia crescuta.Ouale le batem bine impreuna cu laptele , apoi le adaugam putin cate putin in compozitia din vas.

Adaugam untul moale, la temperatura camerei, sau topit, cum preferati.

Continuam sa mixam, sa se faca bule de aer.

Aluatul va fi putin mai moale, nu va speriati, dati cu putina faina pe el, acoperiti-l si lasati-l la cald la dospit.

In functie de faina si celelalte componente lasam la dospit pina cand aluatul isi dubleaza volumul , cam 30-60 de minute.

Presaram faina pe masa de lucru si coca o intindem cam de 1,5 cm grosime. Cu o forma, data prin faina , taiem gogosii si ii punem pe masa la dospit inca vreo 20 min.

Apoi ii punem in tava tapetata cu hartie de copt si pe 1/2 din gogosii rezultati punem o lingurita cu gem.

Cealalta 1/2 de gogosi o punem peste gem , apasand putin pe margini sa se lipeasca.

Ungem gogosii cu ou batut si dam tava la cuptor sa se coaca coca, la 160 de grade, cam 40 de minute, in functie de fiecare cuptor.

Dupa ce gogosii s-au copt si racit putin, ii pudram cu zahar praf si se pot servi.

Ne vom bucura de gustul unui desert clasic, pe care toata lumea il adora.Sunt la fel de pufoase ca cele prajite in ulei...dar mai sanatoase !

Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem, coapte in cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Strudel cu mere, migdale si stafide

Strudel cu mere, migdale si stafide

Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana

5 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 35 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 100 g zahar tos
  • 70 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 zahar vanilat Bourbon
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • zahar pudra
  • esenta rom
  • gem de caise facut in casa

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu caise si budinca de vanilie Tarta cu caise si budinca de vanilie

Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura rasturnata cu prune si nuci Prajitura rasturnata cu prune si nuci

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se pun miezul de nuca, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac si ganache de ciocolata