Gogoşi foarte fragede

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gogoşi foarte fragede

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 120 g de unt sau margarină
  • 40 g de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriţă de rom1
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră
  • zahăr vanilat

Mod de preparare

Se cerne făina.

Se freacă drojdia cu zahărul, se pune puţin lapte călduţ şi făină şi se lasă la crescut.

Gălbenuşurile se pun cu sarea şi se bat cu o furculiţă. Se adaugă romul şi laptele rămas, treptat. Untul moale se pune peste faină, se pune coaja de lămâie şi se toarnă laptele amestecat cu gălbenuşurile. Se amestecă toate, apoi se pune şi drojdia.

Se frământă bine vreo 10 minute. Se lasă la crescut pâna îşi dublează volumul.

Se întinde o foaie cam de 2 cm grosime. Cu paharul muiat în făină se taie rondele. Eu am folosit un pahar de apă, se poate şi de vin dacă le doriţi mai mici.

Aluatul dintre gogoşi se întinde din nou şi se taie. Din ultimul fac nişte cornuri.

Se lasă 29 de minute sa crească acoperite cu o cârpă curată.

Se coc în ulei fierbinte.Este foarte practică metoda cu o tigaie de ochiuri, eu nu am aşa ceva.E mai economă pentru că uleiul întră în adâncituri şi se permite astfel creşterea plăcintelor ca şi când ar fi mai mult ulei.

Se pune o cratiţă pe o tablă şi se înfierbânta uleiul. Se verifică dacă e încins bine cu o bucată de aluat care trebuie să se ridice la suprafaţă imediat.Dacă aluatul cade la fund, se mai înfierbântă.

Gogoşile se pun cu partea de deasupra în jos în grăsime. Se pune un capac, se lasă cam 3 minute, se întorc pe partea cealaltă şi nu se mai pune capac.

Se scot cu o spumieră, se lasă să se scurga, apoi se pun pe hârtie absorbantă.

Se mai completează uleiul dacă scade şi se înfierbântă iar.

Gogoşile vor fi goale înăuntru, cine doreşte le poate umple cu cremă de vanilie sau de alt tip.

Se pudreaza cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se pot mânca atât calde, cât şi reci.

Uleiul de copt se aruncă.

Ies cam 24 de gogoşi, cum le-am tăiat eu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise