Gogosi pufoase

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Gogosi pufoase

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 25 g unt gras
  • 25 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un praf de sare
  • zahar pudra vanilat (pt. pudrat)

Mod de preparare

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie.

2. Intr-un castron punem faina pe care o amestecam cu drojdia inmuiata in lapte, oul, untul topit, praful de sare, coaja rasa de lamaie si laptele caldut. Framantam aluatul pana cand se omogenizeaza, dupa care adaugam uleiul si mai framantam 5-10 minute pana se desprinde de pe peretii vasului. Lasam aluatul sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul, cam 50-60 de minute.

3. Din aluatul crescut intindem o foaie de 5-6 mm grosime. Taiem gogosile cu un pahar mare (diametru 7-8cm) si le lasam sa creasca aproximativ 30 de minute, apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul de la prajit.

4. Dupa ce s-au racorit, le pudram cu zahar si le servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise