Ingrediente
- 500 gr. faina, , -2 oua, , -2 linguri iaurt gras, , -1 lingura unt sau margarina, , -1/2 pahar zahar, , -1/2 pahar lapte, , -1 plic drojdie, , -coaja unei lamai, , -esenta de lamaie (optional), , -zahar pudra (pentru pudrat), , -ulei pentru prajit
Dificultate: Medie | Timp: 1h
21 voturi
Mod de preparare
Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam 2-3 linguri de faina si o lasam la crescut la loc cald pentru aprox. 10 min. Dupa ce creste plamada adaugam untul topit( margarina) dar nu fierbinte, iaurtul, coaja de lamaie, ouale si esenta( daca folosim). Le omogenizam si apoi incepem sa adaugam treptat faina continund sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios( ca si aluatul de paine)dupa care il lasam sa creasca pentru aprox 20-25 min. la loc cald. Dupa ce a crescut intindem o foaie de 1-1.5 cm grosime si se decupeaza gogosile cu forma rotunda ( un pahar ) sau orice alte forme doriti, procedam la fel si cu restul de aluat pana il terminam. Lasam gagosile la crescut inca vreo 10-15 min. dupa care incepem sa prajim in ulei incins. Se pot servi pudrate cu zahar sau umplute cu gem, dulceata, nutella sau diverse creme (mie imi plac umplute cu crema de lamaie). Pofta buna !
Yasmina Gutoaia , 04 august 2013
cum ar fii sunt gogosiile preferate romanilor foarte bune. faceti si voi.
constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012
O bunatate,arata super !
Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2012
Deja mi-e pofta de nu mai pot.... Dar oare de ce nu ai pus si poze ???? Merg sa le caut la tine pe blog. Te tzuc !