450 gr faina se pun in castron ,se face un gol in mijloc si se pune drojdia faramitata si putin zahar, se toarna putin lapte cald sa se dizolve drojdia. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 10 min.
Laptele ramas, smantana ,coaja de lamaie, scortisoara si 3 lg zahar se incalzesc putin , se pun treptat in faina impreuna cu galbenusul si se framanta bine. Se pune si restul de faina. Untul si uleiul se incalzesc , se pun la compozitie si se framanta toate 10-15 min. Se lasa la crescut 35-40 min.
Se intinde foaie de 1 cm grosime, se taie gogosi cu un pahar ,se prajesc in ulei incins si se pudreaza cu zahar vanilat.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii