Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • un plic drojdie uscata
  • 50 ml zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 50g unt/margarina
  • coaja de lamaie (optional)
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin.

Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un tel, si turnam maiaua, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul si vanilia pentru a se topi mai repede, coaja de lamaie si ouale, am amestecat bine toate ingredientele pana am obtinut un aluat usor lipicios, si la sfarsit am pus untul topit si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat moale care sa nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut acoperit cu o folie de plastic pana isi dubleaza volumul.

Intr-o tigaie turnam ulei (putin mai mult) il lasam sa se incinga bine si cu mainile ude luam cate o bucata de aluat si o intindem usor cu degetele cat sa formam o gogoasa de forma dorita (nici foarte groasa dar nici foarte subtire). La fiecare bucata de aluat trebuie sa ne udam mainile pentru a nu se lipi aluatul de maini, ideal ar fi sa avem langa noi un castonel cu apa.

Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem intr-un bol/lighean/oala pe care le acoperim cu servetele de bucatarie pentru a extrage surplusul de ulei. Le pudram cu zahar pudra.

Le servim cu mare pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise