Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute sau cat sa creasca putin.
Intr-un bol punem faina si praful de sare, amestecam putin cu un tel, si turnam maiaua, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul si vanilia pentru a se topi mai repede, coaja de lamaie si ouale, am amestecat bine toate ingredientele pana am obtinut un aluat usor lipicios, si la sfarsit am pus untul topit si am continuat sa framant pana am obtinut un aluat moale care sa nu se mai lipeste deloc de maini. Lasam la crescut acoperit cu o folie de plastic pana isi dubleaza volumul.
Intr-o tigaie turnam ulei (putin mai mult) il lasam sa se incinga bine si cu mainile ude luam cate o bucata de aluat si o intindem usor cu degetele cat sa formam o gogoasa de forma dorita (nici foarte groasa dar nici foarte subtire). La fiecare bucata de aluat trebuie sa ne udam mainile pentru a nu se lipi aluatul de maini, ideal ar fi sa avem langa noi un castonel cu apa.
Prajim gogosile pe ambele parti si le scoatem intr-un bol/lighean/oala pe care le acoperim cu servetele de bucatarie pentru a extrage surplusul de ulei. Le pudram cu zahar pudra.
Le servim cu mare pofta!!!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii