1 kg cartofi albi se fierb in coaja, cand sunt fierti se curata si se dau pe razatoare si se lasa la racit, apoi se presara un praf de sare si se adauga 2 oua intregi se amesteca bine si se adauga putin cate putin cca 1 kg de faina. Se framanta incontinuu, cand este un aluat vartos si nu se mai lipeste pe mainii este gata, se imparte in 4. Din gramajoare se intind suluri si se taie cu cutitul bucatele din care se fac galustele, (le intinzi cu mana introduci pruna si inchizi) apoi o modelezi in palma, o fierbi in apa, cand e fiarta (cand se ridica sus in oala cu apa) se scot din apa si o tavalesti in pesmet prajit in ulei in care pui putina scortisoara. Se presara zahar pudra si se consuma de preferinta caldutze.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii