autor:

simonahaliga

» » Mancaruri cu carne

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: simonahaliga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 25 septembrie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4 escalopuri de curcan, putin batute,, 20 grame de unt,, 50 ml vin alb,, 4 linguri de smantana,, sare, piper, scortisoara,dupa gust,, 1 buchetel mic de patrunjel tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se taie escalopul de curcan in fasiute de cca 6 cm lungime si 1-1,5 cm latime. Acestea sunt "goujaunnette"-le propriu-zise. Ele se perpelesc in untul topit si incins, la foc viu, 3 minute pe o parte, 3 pe cealalta, iar la sfarsit le asezonam cu sare, piper si un pic de scortisoara, dupa cum ne place. Le scoatem din tigaie si le lasamla cald.



Adaugam in tigaie vinul si deglasam tigaia de resturile de carne lipite, ajutandu-ne de o spatula, dupa care adaugam si smantana. Lasam sa fiarba totul la foc mediu, 3 minute, dupa care adaugam iar carnea in tigaie, asezonam inca o data daca este nevoie, adaugam si patrunjelul tocat si mai fierbem inca 2 minute.

Garnitura este simpla, un buchet de broccoli, desfacut in buchetele mici, oparit 3 minute in apa clocotita cu sare, clatit cu apa rece si scurs, insotit de orez cu bob lung alb fiert, simplu. In jumatate de ora aveti pranzul pe masa si sper sa va si placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Rodica Georgescu , 02 decembrie 2013

    Bunele maniere spun ca se acepta sau nu scuzele....

  • Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

    eu am gasit aici:http://www.reteteleluiradu.ro/2013/11/14/pe-scurt-despre-deglazare/

  • Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

    Simona Haliga Jos palaria..ai dreptate...imi cer scuze...:*

    • Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      Rodica Georgescu e interzis sa inventezi cuvinte?asa s-a format vocabularul fiecarei limbi.:) din pacate nu am avut eu asa o idee ci altii,cu mult inaintea mea.nici un dictionar nu e perfect,el trebuie mereu adaugit,revizuit,sint multe neologisme folosite in limba vorbita si scrisa care inca nu figureaza in dictionar,uite aici o explicatie pt. termenul deglasare:http://www.avantaje.ro/articol/dictionar-culinar-568100

    • Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

      Simona Haliga CU SIGURANTA NU...nu mai inventa cuvinte...

    • Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      deglasam .cu siguranta.:)

    • Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      Rodica Georgescu daca dai "deglasare"cautare pe google gasesti explicatii.

    • Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

      Simona Haliga uita-te mai bine.am rectificat.....

    • Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013

      Simona Haliga Dex.onlie:Cuvântul «deglasa» nu a fost găsit,

    • Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      da,deglasam.e acel proces cind pt.a forma un sos,peste resturile de carne fripta ramase lipite de fundul de tigaie adaugam un lichid,apoi razuim acele resturi si lasam sa se reduca sosul.

    • Simona Haliga , 01 decembrie 2013

      cuvintul declasam exista,dar nu e folosit in bucatarie.:)si nici aici nu e folosit in text.

    • Florina Popa , 29 noiembrie 2013

      ma gandesc

    • Florina Popa , 29 noiembrie 2013

      degresam

    • Rodica Georgescu , 29 noiembrie 2013

      DEGLASAM?????

    • Rodica Georgescu , 29 noiembrie 2013

      Declasam??? De unde ai scos cuvantul asta?

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Foarte bun!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

13 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 4 escalopuri de curcan
  • putin batute,
  • 20 grame de unt,
  • 50 ml vin alb,
  • 4 linguri de smantana,
  • sare
  • piper
  • scortisoara,dupa gust,
  • 1 buchetel mic de patrunjel tocat.

Raporteaza reteta

Retete
de simonahaliga
Smochine in sirop de vin rosu

Smochine in sirop de vin rosu

Se pun la fiert, timp de 15-20 minute,vinul amestecat cu mirodeniile (scortisoara si pastaia de vanilie,sectionata

5 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Midii cu sos curry

Midii cu sos curry

Intr-o oala inalta (in care sa se poata deschida scoicile), topim untul si adaugam esalota tocata

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Clafoutis cu smochine

Clafoutis cu smochine

Cu lingurita de unt se tapeteaza forma de copt si se aseaza in ea smochinele taiate, asa cum va doriti.

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
tab1ta

tab1ta (Chef de cuisine)

Foarte bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tarta de cartofi cu carne