Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 4 escalopuri de curcan, putin batute,, 20 grame de unt,, 50 ml vin alb,, 4 linguri de smantana,, sare, piper, scortisoara,dupa gust,, 1 buchetel mic de patrunjel tocat.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
13 voturi
Mod de preparare
Adaugam in tigaie vinul si deglasam tigaia de resturile de carne lipite, ajutandu-ne de o spatula, dupa care adaugam si smantana. Lasam sa fiarba totul la foc mediu, 3 minute, dupa care adaugam iar carnea in tigaie, asezonam inca o data daca este nevoie, adaugam si patrunjelul tocat si mai fierbem inca 2 minute.
Garnitura este simpla, un buchet de broccoli, desfacut in buchetele mici, oparit 3 minute in apa clocotita cu sare, clatit cu apa rece si scurs, insotit de orez cu bob lung alb fiert, simplu. In jumatate de ora aveti pranzul pe masa si sper sa va si placa.
Simona Haliga , 01 decembrie 2013
Rodica Georgescu e interzis sa inventezi cuvinte?asa s-a format vocabularul fiecarei limbi.:) din pacate nu am avut eu asa o idee ci altii,cu mult inaintea mea.nici un dictionar nu e perfect,el trebuie mereu adaugit,revizuit,sint multe neologisme folosite in limba vorbita si scrisa care inca nu figureaza in dictionar,uite aici o explicatie pt. termenul deglasare:http://www.avantaje.ro/articol/dictionar-culinar-568100
Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013
Simona Haliga CU SIGURANTA NU...nu mai inventa cuvinte...
Simona Haliga , 01 decembrie 2013
deglasam .cu siguranta.:)
Simona Haliga , 01 decembrie 2013
Rodica Georgescu daca dai "deglasare"cautare pe google gasesti explicatii.
Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013
Simona Haliga uita-te mai bine.am rectificat.....
Rodica Georgescu , 01 decembrie 2013
Simona Haliga Dex.onlie:Cuvântul «deglasa» nu a fost găsit,
Simona Haliga , 01 decembrie 2013
da,deglasam.e acel proces cind pt.a forma un sos,peste resturile de carne fripta ramase lipite de fundul de tigaie adaugam un lichid,apoi razuim acele resturi si lasam sa se reduca sosul.
Simona Haliga , 01 decembrie 2013
cuvintul declasam exista,dar nu e folosit in bucatarie.:)si nici aici nu e folosit in text.
Florina Popa , 29 noiembrie 2013
ma gandesc
Florina Popa , 29 noiembrie 2013
degresam
Rodica Georgescu , 29 noiembrie 2013
DEGLASAM?????
Rodica Georgescu , 29 noiembrie 2013
Declasam??? De unde ai scos cuvantul asta?
tab1ta (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013
Foarte bun!