Gratin de penne cu sos

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gratin de penne cu sos

Ingrediente

  • -500 g de paste “penne”
  • -cca 250 g de pui sau curcan(dezosat,taiat julien)
  • -400 ml frisca lichida
  • -150-200 g de brinza topita
  • -1 cutie conserva de ciuperci
  • -2-3 dovlecei,verzi(necuratati,fara seminte,taiati julien)
  • -cca 200 g de boabe de porumb(fierte)
  • -sare,piper,dupa gust
  • -1 nucsoara
  • -cca 150 g de cascaval

Mod de preparare

Intr-o cratita,se prajesc,putin dovleceii;apoi se scot si se pun de-o parte.In acelasi ulei,se prajeste puiul.Cind carnea de pui e albicioasa,se pune piper,dupa gust si nucsoara,rasa.

Dupa ce e prajit,se pun ciupercile si porumbul;se amesteca si cind e f.fierbinte,se pune apa,ca puiul si ciupercile(+porumbul),sa fie invelite de apa;eu folosesc zeama de la ciuperci si completez cu apa;pun zeama de la ciuperci,pt. un plus de savoare.

Se sareaza,dupa gust.

Dupa ce puiul e patruns,bine,se pune frisca lichida si brinza topita.Se dau citeva clocote,pina

cind brinza (topita) se topeste.

Se ia de pe foc,apoi,racit(putin),se amesteca usor,cu pastele fierte si cu dovleceii prajiti.

Aceasta compozitie se pune in tava,unsa cu unt,se presara cu cascaval,apoi,se da la cuptor,doar pt.a se colora f.putin si pt.a se topi cascavalul.

De data aceasta,am pus compozitia in 2 tavi,fiecare,are diametrul de cca 24 cm.Cantitatea dintr-o tava e pt.3-4 persoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise