Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Pieptul de curcan il taiem fileuri.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan
  • 400 g ciuperci taiate
  • ulei de masline
  • 50 g caise confiate
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • condimente pentru pui- picante
  • 50 g unt
  • boia
  • 100 g parmezan
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi

Mod de preparare

Pieptul de curcan il taiem fileuri, apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin, ca pentru snitele.

Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.

Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.

Intr-o tigaie non aderenta, topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.

Preparam o pasta din mustar, ulei de masline si condimente de pui. Amestecam sa se omogenizeze.

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt , punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar. Le facem cu o pensula, astfel incat sa fie facute pe toate partile.

Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasturnam peste rulourile de curcan umplute.

Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit, la 200 de grade C, pentru 15 minute.

Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.

Pregatim cartofii "acordeon". Ii curatam si spalam, apoi ii taiem felii subtiri, dar nu pina jos de tot.

Ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire de unt. Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor, linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.

Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.

Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise