Reteta postata pe: 22 iulie 2008
Ingrediente
200 gr arpacas sau grau pisat, 1 l de apa, 1 lingurita sare
Dificultate: Ridicata | Timp: 2h
Mod de preparare
Graul spalat bine se pune la fiert cu sarea la foc mic (sau chiar la cuptor) timp de 1 ora, fara a se mesteca. Daca in acest timp ramane fara apa se adauga apa fierbinte. Se lasa sa se raceasca.
Conform traditiei romanesti, la Sf. Ilie graul fiert se da de pomana doar amestecat cu miere de albine sau zahar.
Se poate pregati insa si amestecat cu 2 linguri de cacao, 100 gr nuca macinata (la 100 gr grau fiert) si ornat cu bomboane colorate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Grau fiert de Sf. Ilie" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
Bn de tot.
mary , 03 martie 2009
E foarte bun graul fiert, intr-adevar. Dar la noi le fierbe de sf. Toader dar parca mai conteaza..... fierbi de cate ori ai pofta!
dana , 18 februarie 2009
Cred ca am sa incerc.
sonia , 11 februarie 2009
E foarte gustos si super sanatos. Se mai poate combina si cu altceva in afara de nuca (stafide).
olga , 02 decembrie 2008
La Lipoveni coliva se face din griu fiert si miere de albina si e foarte buna.
mirabela , 16 noiembrie 2008
E foarte bun graul fiert cu nuca!
MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008
Nu am facut pana acuma asa ceva. Parca am mai auzit de grau fiert.