Se pune intr-un vas faina si in centrul acesteia se adauga 70 g apa in care s-a dizolvat cele 12 g drojdie si lingurita de miere. Se amesteca putin cu o lingura de lemn, dupa care se adauga si restul apei piureul de dovleac copt si uleiul de masline. Se framinta aluatul pana devine elastic (in caz ca mai este nevoie de ceva faina, mai adaugati 1-2 linguri la necesitate). Cind se va desprinde de maini, atunci inseamna ca e gata. Puneti la loc caldut, sa creasca, practic sa isi dubleze volumul pentru o ora si jumatate (eu am lasat uneori si cite 2 ore la crescut si au fost mult mai crocante). Apoi se rup bucatele mici a cite 30 g fiecare, se ruleaza pe masa de lucru unde se presara mac sau susan, un sul cu diametrul de cca 1-2 cm si lungime 25 cm.
Se pun grisinele in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 200 grade timp de 10-15 min (sau pana se rumenesc frumos) in coptorul preincalzit.
Se servesc dupa ce se mai racoresc un pic.
Incercati reteta, nu veti regreta, sint foarte gustoase !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii