autor:

Sidy

» » , Aperitive, Aperitive

Guguluf aperitiv din carne tocata

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2011

Ingrediente
500 g carne tocata amestec, 2 buc praz, 2 oua, 4 catei usturoi, 4 cartofi, 100 g ciuperci mici intregi, 1lingura mustar, 80 g cascaval, 1 lingurita cimbru uscat, 1 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam carnea tocata cu ouale, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul tocat marunt.
Prazul il tocam marunt si il calim 5 minute in ulei.
Cartofii curatati ii dam pe razatoarea cu gauri mari si dupa ce ii stoarcem bine ii adaugam peste praz, asezonam si adaugam si patrunjelul verde tocat marunt si ciupercile tocate marunt, lasand deoparte 8 bucati mici.
Forma de guguluf o ungem cu ulei si punem carnea tocata pe care o modelam cu ajutorul degetelor astfel incat sa se faca un sant in interiorul gugulufului asa cum se vede in poza a 7-a, pe care il vom umple cu legumele.Radem deasupra cascavalul si ornam cu jumatatile de ciuperci ramase.
Dam guguluful la cuptorul dinainte incalzit la 160 grade C si lasam sa se coaca aproximativ 50-60 minute.
La servire se poate adauga un sos facut din o lingura maioneza, una cu mustar, 200 ml iaurt, sare si piper.Eu am adaugat si putin usturoi presat.
Se poate servi atat cald cat si rece.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf aperitiv din carne tocata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi In Crusta De Mustar

Cartofi In Crusta De Mustar

Se taie cartofii pe lung in felii mai groase si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand cartofii

9 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Salata de vinete cu leurda si maioneza

Salata de vinete cu leurda si maioneza

Vinetele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se da la foc mediu pentru a se coace. Se intorc

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mia

    mia (Chef de cuisine):

    Am preparat reteta ta ,a esit delicioasa. Nu am apucat sa fac poza pentru-ca familia mea la "devorat",felicitari...

  • 6 comentarii

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Poti modifica denumira. Nu guguluf ci gugelhupf, de la Gugel = kapuze, ( gluga ), hupf ( zu hupfen ) = sich heben, ( nastere ), popular, se mai numeste "prajitura imparatului ".

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    Mmmmmmmmmmmmmmm....Si ce frumos arata!*****

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    E o prezentare deosebită, bună şi pentru drobul de Paşti!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Cred ca este foarte bun,sigur o sa fac si eu....felicitari....*****

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Felicirtari Sidy draga! Arata minunat.Cred ca a fost un deliciu.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

      Excelenta reteta si idee. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec
  • 2 buc praz
  • 2 oua
  • 4 catei usturoi
  • 4 cartofi
  • 100 g ciuperci mici intregi
  • 1lingura mustar
  • 80 g cascaval
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

tatiana (Chef de cuisine)

Poti modifica denumira. Nu guguluf ci gugelhupf, de la Gugel = kapuze, ( gluga ), hupf ( zu hupfen ) = sich heben, ( nastere ), popular, se mai numeste "prajitura imparatului ".

Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Snitele din dovlecei cu cascaval si marar