Macinam nuca si razuim ciocolata. Ness-ul il amestecam in apa fierbinte.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul tos si miezul vaniliei( dupa ce am taiat-o si l-am scos cu ajutorul lamei unui cutit).
Faina o amestecam cu amidonul, praful de copt si nucile macinate.
In albusurile batute adfaugam uleiul si amestecam sa se omogenizeze bine.
Galbenusurile le mixam cu zaharul praf, apoi adaugam laptele.
Faina o incorporam in amestecul de albusuri, apoi adaugam si galbenusurile mixate.Omogenizam.
La sfarsit adaugam cafeaua , ciocolata rasa, coaja de lamaie si polenul.Amestecam sa se omogenizeze.
Intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si presarata cu faina , punem compozitia.
Pentru ca forma mea de guguluf nu este asa de mare si mi-a mai ramas aluat, l-am pus in 6 forme de briose.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sa se coaca.
Lasam sa se raceasca in forma 10 minute , apoi se scoate si se pudreaza cu zahar praf.
Pofta mare !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii