Guguluf cu mirodenii

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Guguluf cu mirodenii

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 grame branza Ricotta;
  • - 120 grame branza de vaci;
  • - 2 oua de casa;
  • - 150 grame zahar brun;
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon;
  • - 3 linguri ulei de cocos;
  • - un varf de cutit sare;
  • - 1 lungura muguri de pin;
  • - 2 linguri seminte de in;
  • - 2 linguri seminte de susan;
  • - un praf de sofran;
  • - 3 linguri goji;
  • - 190 grame faina alba;
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 120 ml suc de mere;
  • - 3 stelute de anason;
  • - 150 grame zahar brun.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Pentru blat procedati asa:

Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final.

Incalziti cuptorul la 180 grade.

Amestecati intr-un bol branza ricotta si branza de vaci impreuna cu cele doua oua, zaharul, sarea si plicul de zahar vanilat pana obtineti o crema densa. Adaugati apoi uleiul de cocos peste aceasta compozitie si amestecati inca putin. Intr-un alt bol, presarati faina si praful de copt la care se adauga mugurii de pin, semintele de in si susan, sofranul si goji. Atentie la goji! Nu folositi uscate pentru ca nu sunt gustoase si moi, iar daca le folositi astfel in aluat, dupa coacere devin si mai uscate. Daca totusi nu gasiti decat uscate in comert, puteti sa le lasati in apa pentru 10 minute, le stergeti apoi cu un servet de bucatarie si le puneti in aluat.

Adaugati faina cu semintele in aluatul cu branza si amestecati usor pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Turnati compozitia in tava de guguluf si introduceti la cuptor pentru 45-50 de minute pana cand scobitoarea cu care testati aluatul, va iesi uscata.

Pana se coace guguluful, preparati glazura asa: intr-o cratita turnati sucul de mere (daca aveti un storcator de fructe si reusiti sa-l pregatiti homemade e si mai bine) si zaharul brun si amestecati continuu ca sa nu se prinda zaharul de oala. Adaugati anasonul ca sa se aromatizeze glazura si mai lasati cateva minute pe foc, apoi retrageti si turnati peste blatul usor racit, dupa ce l-ati scos din forma pe o tava sau o farfurie rotunda.

Daca doriti intensificarea aromei de anason, aceasta se poate pisa usor in mojar si apoi o amestecati in glazura, insa cu moderatie pentru ca este puternica aroma.

Este un desert minunat, cea mai buna creatie a mea cu condimente la capitolul deserturi, este foarte aromata si gustoasa.

Merge perfect servita cu vin rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise