autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Ingrediente
5 oua, 8 linguri zahar brut, 1/2 dovleac placintar copt (marime medie intreg), 120 gr ciocolata cu lapte, 100 ml ulei de floarea soarelui, 100 ml lapte, 1 praf de copt, 5 linguri mari si pline cu faina alba, 1 lingurita scortisoara, 1 praf de sare, 3-4 pere tari, de toamna, pentru glazura:, 80 gr ciocolata cu lapte, 50 ml smantana pentru frisca, pentru uns forma: unt si faina

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica nici subtiri, dar nici groase...



Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza albusurile cu un praf mic de sare, se adauga 4 linguri de zahar brut si se continua mixarea pana zaharul s-a topit. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu restul de zahar pana se albesc, zaharul s-a topit si a capatat consistenta unei creme. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, apoi dovleacul copt facut piure, laptele tot deodata, si se mai amesteca putin cu telul dupa ce ati pus laptele. Se adauga ciocolata topita pe baie de aburi si se amesteca pana la incorporare. Se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se adauga treptata spuma de albusuri si se amesteca usor, cu un tel tip para, de jos in sus, pentru a scoate cat mai putin aer din albusuri.



In forma de guguluf unsa bine cu unt si tapetata cu faina se pune un strat de aluat, apoi felii de pere, alt strat de aluat, alte felii de pere si un ultim strat de aluat si un ultim strat de pere. Se da forma la cuptorul incins la 160 grade C, se lasa la copt 45-50 minute, se mareste flacara la 170 grade si se mai lasa inca 10 minute. Se lasa guguluful sa se raceasca pana devine caldut, se pune deasupra un platou, se rastoarna cu o miscare ferma si se scoate din forma. Se glazureaza cu ciocolata si smantana pentru frisca topite pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca complet, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf de toamna cu dovleac si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Negresa

Negresa

Zaharul, untul, laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic, pina dau in clocot. Din

9 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura desteapta

Prajitura desteapta

Gălbenușurile se separă de albușuri. Se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc

4 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bianca , 25 octombrie 2018

    Cat înseamnă o jumătate de dovleac in grame?

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 8 linguri zahar brut
  • 1/2 dovleac placintar copt (marime medie intreg)
  • 120 gr ciocolata cu lapte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri mari si pline cu faina alba
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 3-4 pere tari
  • de toamna
  • pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • pentru uns forma: unt si faina

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Fara foto

Bianca

Cat înseamnă o jumătate de dovleac in grame?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu biscuiti si crema de vanilie