Guguluf (Gugelhupf) in trei culori

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Guguluf (Gugelhupf) in trei culori

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 lingurite cacao
  • 1 cutie lapte condensat(optional)

Mod de preparare

Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba.Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate ci jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala..Amestecam bine pina se omogenizeaza ingredientele.

Pregatim o forma de guguluf din silicon in care vom pune aluatul galben obtinut.

Cu ajutorul unei site mici , presaram cacaoa peste aluatul galben, astfel incat acesta sa fie bine acoperit.

Albusurile cu putina sare , le batem bine spuma. Adaugam zaharul vanilat, faina ramasa amestecata cu cealalta jumatate de pliculet de praf de copt si uleiul. Invartim cu grija sa amestecam toate ingredientele. Cu ajutorul unei linguri asezam aluatul in forma peste cacao, il nivelam si il bagam in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute( depinde de cuptor)Facem testul cu scobitoarea sa aflam daca este copt.

Lasam guguluful sa se raceasca in forma de silicon.

Luam un platou , rasturnam guguluful pe el si il presaram cu zahar praf sau il servim cu lapte condensat pe care l-am fiert in apa , o ora , la foc mic ,in ambalajul original.

Pofta mare !

Mai multe poze la mine pe blog :

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/05/guguluf-gugelhupf-in-trei-culori.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise