Separam ouale,galbenusurile le mixam bine cu zaharul si margarina tinuta la temperatura camerei.Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Albusurile le batem bine spuma, apoi cu grija le incorporam in compozitia cu galbenusurile.
Ungem o forma de guguluf cu unt si o tapetam cu faina.
3/4 din compozitie o punem in forma de guguluf, presaram visinele deasupra.
In restul de aluat adaugam cacaoa si inca 2 linguri cu lapte, amestecam pina se omogenizeaza si rasturnam compozitia peste cea din forma.
In cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , punem tava cu guguluful la copt pentru 30-40 de minute, in mijlocul cuptorului.
Verificam daca e copt cu ajutorul scobitorii.
Scoatem guguluful din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma , apoi il rasturnam pe o farfurie.
Preparam glazura si o rasturnam deasupra gugulufului.
Pofta mare !
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii