Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cacao
  • un strop de sare
  • ulei pentru uns forma
  • faina pentru tapetat forma
  • Pentru umplutura
  • 1 borcan de dulceata de gutui de 400 g
  • Pentru decor
  • frisca
  • ciocolata alba
  • visine

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn.

Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu faina.

Turnam jumatate din aluatul pregatit mai sus, in forma.

In cealalta jumatate de aluat incorporam cacao si apoi turnam peste aluatul alb.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor ,la 180 grade pana cand prajitura este bine facuta(facem testul scobitorii)

Scoatem din cuptor ,lasam sa se racoreasca iar apoi scoatem guguluful din forma si il taiem pe jumatate,orizontal.

Scobim partea de jos a gugulufului

umplem cu dulceata

Punem capacul

si apoi ornam..........eu am folosit frisca,ciocolata alba si visine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise