autor:

dalia trifa
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dalia trifa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 17 ianuarie 2019

Ingrediente
300 gr carne de porc (pulpa), 300 gr carne de vitel (eu am folosit costita), 1.5 kg cartofi, 1 pachet de chimen, 2 morcovi, 2 cepe, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1 lingura untura, 1/2 gulie, 1 legatura de patrunjel verde, pasta de ardei ( paprika dulce sau iute), 2 linguri ardei macinati, 1 ou, 100 gr faina, 50 ge unt, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe aproximatix o ora si jumatate, daca este cazul se fierbe si mai mult. Cand este fiarta, se scoate pe o farfurie, iar in acea apa se pune si chimenul sa fiarba. Costita se ia de pe oase si se pune deoparte.



Separat in alta oala se taie ceapa si se pune la calit in untura pana devine sticloasa, apoi se adauga zarzavatul taiat sa se caleasca si el. Peste ele se adauga carnea de porc care in prealabil a fost taiata cubulete, se acopera cu apa si se fierbe. Se adauga si pasta de ardei si ardeiul macinat. Cand legumele si carnea este fiarta se adauga si cea de vitel peste, se strecoara apa in care a fiert chimenul in oala de gulas. Cartofii se curata si se taie fasii (ca de cartofi pai), apoi se adauga si ei sa fiarba pentru 20 de minute. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust



Se fac si galustele astfel: Se amesteca bine oul intreg cu untul topit si cu faina pana devine un aluat dens si lipicios. Se ia apoi cu lingura pe lungimea ei din compozitie si se fierb in 2 litri de apa cu sare. Cand sunt fierte, se strecoara, se spala si se adauga in oala de gulas.



La final se adauga si patrunjelul verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Gulas ardelenesc

Gulas ardelenesc

Se incinge oala pana devine foarte fierbinte. Se pune ulei si imediat se adauga carnea taiata

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Zama gulas (Gulyas Leves)

Zama gulas (Gulyas Leves)

Este varianta de gulas pe care o servim la felul I. Intr-o oala se fierb oasele si se spumeaza

33 voturi    8 comentarii
1h 45 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 300 gr carne de porc (pulpa)
  • 300 gr carne de vitel (eu am folosit costita)
  • 1.5 kg cartofi
  • 1 pachet de chimen
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 lingura untura
  • 1/2 gulie
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • pasta de ardei ( paprika dulce sau iute)
  • 2 linguri ardei macinati
  • 1 ou
  • 100 gr faina
  • 50 ge unt
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de dalia trifa
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mezes cu crema de gris

Mezes cu crema de gris

Pui intr-un vas laptele , mierea , zaharul , untura ,oul , si bicarbonatul .Bati binecu telul la

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu mere si boti

Prajitura cu mere si boti

Mod de preparare: Intr-un castron se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon Ciorba de gulii cu smantana, leustean si tarhon

Legumele tăiate în cubulețe mici, le-am călit cu puțin ulei până s-au înmuiat. Apoi am adăugat apă, vegeta,

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

1 vot    8 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Supă acrișoară de urzici