autor:

» » Mancaruri cu carne

Gulas de vita

Autor: Razvan (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Razvan (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 14 decembrie 2014

Ingrediente
vrabioara de vita 3,2 kg, ceapa 1,1 kg, ardei kapia rosu 0.8 kg ,, morcovi 0,5 kg, ulei 0,1 l,  untura 0.3 kg,  piper, sare,  fruze dafin, boia dulce, pasta gulas dulce, pasta gulas iute, faina, oua 3 buc, cartofi 2,5 kg, frunze patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Carnea de vita se taie cuburi potrivite si se caleste in uleiul si untura topite. Dupa ce isi schimba culoarea, se adauga ceapa , ardeiul si morcovul tocate.

Toate se calesc pana cand ceapa devine lucioasa. Se agauga boia dulce si se mai lasa la calit aproximativ 20 minute in timp ce se amesteca pentru a nu se lipi.

Cand toate sunt calitese adauga aproximativ 8-9 litri de apa si se lasa la fiert cu 2-3 frunze de dafin pana cand este fiarta carnea. Dupa aceea se adauga cartofii taiati cuburi. Cand cartofii sunt fierti 80 % se adauga dupa gust sare, piper, pasta de gulas.

Dupa aceea, se fac galuste din 3 oua cu faina si apa minerala. Galustele se adauga cu lingurita pentru a nu prea mari. Dupa ce au fiert galustele, se potriveste gustul si se adauga frunze de patrunjel proaspat tocat. Se serveste fierbinte cu muraturi sau ardei iute si optional smantana.
Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Intr-o cratita punem grasimea (am folosit grasime de gasca) si cind s-a incins adaugam ceapa pe care

12 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • vrabioara de vita 3,2 kg
  • ceapa 1,1 kg
  • ardei kapia rosu 0.8 kg ,
  • morcovi 0,5 kg
  • ulei 0,1 l
  •  untura 0.3 kg
  •  piper
  • sare
  •  fruze dafin
  • boia dulce
  • pasta gulas dulce
  • pasta gulas iute
  • faina
  • oua 3 buc
  • cartofi 2,5 kg
  • frunze patrunjel

Raporteaza reteta

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Cannelloni cu carne tocata