autor:

norbymesmer

» » Borsuri si Ciorbe

Gulas de peste

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 08 decembrie 2012

Ingrediente
400 gr file de peste, , o ceapa mare sau doua mici, , 1 catel de usturoi, , putin ulei, , 1 lingura de boia dulce, , jumate de lingutita de boia iute, , 125 gr rosii cherry, , un ardei verde, , 2 linguri pline de faina, , 0,5 litru de zeama de legume, , un varf de cutit de chimion, , , , pentru dressing:, , 3-4 linguri vin rosu, , 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm.

Se taie ceapa fideluta

Se preseaza prin presa usturoiul

Se taie ardeiul in in bucati subtiri

Se pune intr-o oala putin ulei in care se prajesc usor bucatile de peste, se scot bucatile de peste si se aseaza pe un servetel de bucatarie

Se mai adauga in oala putin ulei in care se prajeste ceapa si usturoiul auriu, cand ceapa si usturoiul s-au calit, se ia oala de pe foc se presara boiaua dulce si cea iute, se amesteca apoi, se presara faina se amesteca,  se adauca ardeiul verde, taiat si chimionul spart in mojar, totul se stinge cu zeama de legume se amesteca continuu sa fiarba uniform (sa nu se formeze galuste de faina); cand da in fiert se reduce focul si se lasa 10 min la foc incet, se taie rosiile in jumatati si dupa cele 10 minute de fierbere se adauga bucatile prajite de peste, se mai fierbe inca 5-7 min ( nu se mai amesteca sa nu se sparga bucatile de peste.)

Se ia de pe foc se mai drege la nevoie cu sare sau dupa gust cu ardei iute.

Se adauga vinul rosu sec, se amesteca usor



Se serveste in farfurii si se pune deasupra Creme Fraich dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 400 gr file de peste
  • o ceapa mare sau doua mici
  • 1 catel de usturoi
  • putin ulei
  • 1 lingura de boia dulce
  • jumate de lingutita de boia iute
  • 125 gr rosii cherry
  • un ardei verde
  • 2 linguri pline de faina
  • 0,5 litru de zeama de legume
  • un varf de cutit de chimion
  • pentru dressing:
  • 3-4 linguri vin rosu
  • 2 linguri Creme Fraiche sau smantana

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Supa crema de dovleac si portocale

Supa crema de dovleac si portocale

Dovleacul se taie in patratele mai mari, ceapa si ghimbirul in patratele mici Portocala se cojeste

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi