Haios

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Haios

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 640g.faina,
  • 3 linguri smantana,
  • 3 galbenusuri,
  • 1 lingurita de zahar,
  • 1 lingurita de sare,
  • 2 linguri otet,
  • apa minerala sau sifon;
  • In plus;
  • 240 g.faina,
  • 600 g. osanza(untura haios)

Mod de preparare

1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute la rece.

2. Se amesteca osanza de porc cu faina si se imparte in 3 .

3. Se unge aluatul,pe care il intindem sub forma dreptunghiulara pe planseta infainata, de 3 ori cu osanza si il lasam dupa fiecare ungere 30 minute la rece.

Atentie!Se respecta acelasi sens de impachetare de 3 ori.

4. Dupa ultima ungere si repausul de 30 de minute, se intinde aluatul si se taie cu cutit fierbinte, incalzit la aragaz.Se taie in patrate, pe care le umplem cu gem de pruna si le pliem fara sa se apese marginile.Se coc 15 minute la 250 *C, apoi reducem focul la 180-200*C si coacem inca 5-10 minute.

Atentie!Prajitura se pune cu deschizatura spre interior, asa haiosul se va deschide foarte frumos in timpul coacerii.

5. Cand sunt scoase din cuptor, se lasa putin sa se racoresca si se dau prin zahar vanilat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise