Hajas ( Hajose )

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Hajas ( Hajose )

Ingrediente

  • 1 kg faina tip 000
  • 750 gr haj ( osanza )
  • 3 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • 300 ml apa minerala
  • 200- 250 gr gem de prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Osanza se da prin masina de tocat si se amesteca cu 250 gr din faina si se formeaza 3 bilute de aceasi marime si aceasi cantitate ( eu le-am cantarit ). Se pun deoparte si ne apucam de aluat, restul de faina se amesteca cu oul, smantana si un praf de sare, framantam si adaugam apa minerala, pe rand. Se framanta un aluat elastic.

Aluatul obtinut se intinde cu sucitorul de cca 1 cm grosime, apoi se intinde o biluta de osanza cu faina, pe toata suprafata foi intinse.

Dupa ce s-a uns, se impacheteaza, aducem partea de sus spre mijloc, apoi partea de jos spre mijloc. Apoi aducem partea stanga spre mijloc si partea dreapata, acesta este modul meu de impachetare, nu conteaza cu care parte incepeti, atentie, este important sa impachetati tot asa cum a-ti inceput. Se lasa apoi la odihnit 30 minute la loc rece ( in cazul meu la frigider), pana atunci luati si cititi o carte de bucate :))))

Dupa ce a trecut 30 min, se scoate de la rece si se intinde iar o foaie de 1 cm ( nu se desface, se intinde asa) si iar se unge cu o biluta de osanza , se impacheteaza tot asa, cum a-ti impachetat de prima data si se da iar la rece 30 min. Dupa cele 30 de min, se procedeaza la fel cu ultima biluta si se da iar 30 min la rece.

Dupa ce a stat la frigider ultimele 30 min, se scoate si se intinde o foaie de 1 cm grosime, apoi se taie cu un cutit incins la flacara, patratele si se pune cate unpic de gem de prune si se indoaie/ inchide, apasand foarte usor, ( ex. ca o carte) sau puteti in romburi , cum va este la indemana.

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc pana ce devin usori rumeni si se deschid ca florile :)

Dupa ce s-au copt, se scot si se dau asa fierbinti prin zahar pudra, avand grija sa nu se rupa sunt foarte fragede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise