Ingrediente
1 kg faina tip 000, 750 gr haj ( osanza ), 3 linguri smantana, 1 ou, sare, 300 ml apa minerala, 200- 250 gr gem de prune, zahar pudra
Dificultate: Ridicata | Timp: 5h
16 voturi
Mod de preparare
Aluatul obtinut se intinde cu sucitorul de cca 1 cm grosime, apoi se intinde o biluta de osanza cu faina, pe toata suprafata foi intinse.
Dupa ce s-a uns, se impacheteaza, aducem partea de sus spre mijloc, apoi partea de jos spre mijloc. Apoi aducem partea stanga spre mijloc si partea dreapata, acesta este modul meu de impachetare, nu conteaza cu care parte incepeti, atentie, este important sa impachetati tot asa cum a-ti inceput. Se lasa apoi la odihnit 30 minute la loc rece ( in cazul meu la frigider), pana atunci luati si cititi o carte de bucate :))))
Dupa ce a trecut 30 min, se scoate de la rece si se intinde iar o foaie de 1 cm ( nu se desface, se intinde asa) si iar se unge cu o biluta de osanza , se impacheteaza tot asa, cum a-ti impachetat de prima data si se da iar la rece 30 min. Dupa cele 30 de min, se procedeaza la fel cu ultima biluta si se da iar 30 min la rece.
Dupa ce a stat la frigider ultimele 30 min, se scoate si se intinde o foaie de 1 cm grosime, apoi se taie cu un cutit incins la flacara, patratele si se pune cate unpic de gem de prune si se indoaie/ inchide, apasand foarte usor, ( ex. ca o carte) sau puteti in romburi , cum va este la indemana.
Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc pana ce devin usori rumeni si se deschid ca florile :)
Dupa ce s-au copt, se scot si se dau asa fierbinti prin zahar pudra, avand grija sa nu se rupa sunt foarte fragede.
Alina Rodica , 10 decembrie 2013
TARE BUNE
Sidy (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012
Foarte gustoase haiosurile astea ! Eu le fac iarna cand am osanza proaspata....
mihai (Chef de cuisine) , 21 martie 2012
La fel si eu!*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 martie 2012
Foarte gustoase...nu am mai mancat de mult.Felicitari!*****