Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C.

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
ridicata
Halloween pumpkin and chocolate cake

Ingrediente

  • Muffins:
  • -80 gr.faina
  • -85 gr.unt
  • -100 gr. dovleac fiert si scurs bine
  • -60 ml.iaurt
  • -100 gr.zahar brun
  • -110 gr.zahar tos
  • -2 oua mari
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1/4 lingurita bicarbonat
  • -1/4 lingurita de sare
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingurita ghimbir
  • -1/4 lingurita scortisoara
  • -putin colorant portocaliu
  • Blatul de ciocolata:
  • -170 gr.unt
  • -40 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker)
  • -250 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf)
  • -1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon)
  • -2 oua
  • -140 gr. faina
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/4 lingurita de sare
  • -125 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)
  • Crema:
  • -400 gr.branza fina
  • -200 ml.frisca
  • -2 galbenusuri
  • -1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon)
  • -200 gr.zahar praf
  • -100 gr.dovleac fiert,scurs bine si pasat
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • -pasta de zahar portocalie,verde si neagra
  • -colorant pudra negru,rosu si portocaliu

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 250 grade C.

Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina.

Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins.

Muffins:

Cernem faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara impreuna intr-un castron.

Punem intr-un bol mic si amestecam bine iaurtul, dovleacul, ghimbirul razuit si esenta de vanilie.

Batem cu mixerul untul cu zaharul pana devine spumos.

Adaugam la unt, ouale si galbenusul cate unul pe rand.

Reducem viteza la mixer si adaugam alternativ, in trei transe, amestecul de faina si cel de iaurt in asa fel incat sa incepem cu faina si sa terminam tot cu faina. Adaugam si dovleacul,foarte putin colorant si omogenizam bine.

Turnam compozitia in hartiute mici pentru muffins si le dam la cuptor pana sunt patrunse si trec testul scobitorii.

Blatul de ciocolata:

Intr-un bol punem untul ,zaharul si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.

Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

Amestecam intr-un bol faina ,sarea si bicarbonatul .

In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.

Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.

Taiem pastaia de vanilie in doua si punem toate semintele in compozitie, amestecand usor pana la omogenizare.

Turnam pe fundul tavii putin din compozitia de ciocolata, apoi asezam haotic jumatati de muffins.

Turnam iar deasupra lor putina compozitie, apoi asezam din nou jumatati de muffins. Acoperim cu restul de compozitie ramasa.

Dam la cuptor pana blatul trece testul scobitorii. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Pe baie de aburi punem doua galbenusuri si jumatate din cantitatea de zahar, le batem bine pana devin o spuma tare, apoi tragem vasul deoparte si il lasam la racit.Incorporam semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.

Mixam separat bine branza fina cu restul de zahar pana se topesc granulele, apoi adaugam amestecul de oua cu vanilie. Mai batem pana se omogenizeaza.

Separat batem tare frisca si o adaugam la branza. Punem si dovleacul pasat si amestecam usor totul pana obtinem o consistenta cremoasa.

Asamblare si decor:

1.Taiem fiecare jumatate de ''dovleac'' in doua si o ungem cu crema.Suprapunem cele doua blaturi ,dam cu crema pe toate partile exterioare si apoi dam tortul la rece pentru cel putin doua ore.

Cand este gata il imbracam in pasta de zahar portocalie.

De aici, fiecare ii da ce fata doreste.

Noi i-am facut asa:ochi, nas, gura, sprancene din pasta de zahar neagra.Codita din pasta de zahar verde.

Dupa ce le-am lipit pe acestea, am mai pudrat cu pensula si putin colorant portocaliu si rosu cateva detalii

.

Spor s-aveti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise