autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Ingrediente
Muffins:, -80 gr.faina, -85 gr.unt, -100 gr. dovleac fiert si scurs bine, -60 ml.iaurt, -100 gr.zahar brun, -110 gr.zahar tos, -2 oua mari, -1 galbenus de ou, -1 lingurita praf de copt, -1/4 lingurita bicarbonat, -1/4 lingurita de sare, -1 lingurita esenta de vanilie, -1/2 lingurita ghimbir, -1/4 lingurita scortisoara, -putin colorant portocaliu, Blatul de ciocolata:, -170 gr.unt, -40 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker), -250 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf), -1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon), -2 oua, -140 gr. faina, -1/2 lingurita bicarbonat, -1/4 lingurita de sare, -125 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super), Crema:, -400 gr.branza fina, -200 ml.frisca, -2 galbenusuri, -1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon), -200 gr.zahar praf, -100 gr.dovleac fiert,scurs bine si pasat, -1 lingurita esenta de vanilie, Decor:, -pasta de zahar portocalie,verde si neagra, -colorant pudra negru,rosu si portocaliu

Dificultate: Ridicata Timp: 5h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 250 grade C.

Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina.

Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins.

Muffins:

Cernem faina, sarea, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara impreuna intr-un castron.

Punem intr-un bol mic si amestecam bine iaurtul, dovleacul, ghimbirul razuit si esenta de vanilie.

Batem cu mixerul untul cu zaharul pana devine spumos.

Adaugam la unt, ouale si galbenusul cate unul pe rand.

Reducem viteza la mixer si adaugam alternativ, in trei transe, amestecul de faina si cel de iaurt in asa fel incat sa incepem cu faina si sa terminam tot cu faina. Adaugam si dovleacul,foarte putin colorant si omogenizam bine.

Turnam compozitia in hartiute mici pentru muffins si le dam la cuptor pana sunt patrunse si trec testul scobitorii.

Blatul de ciocolata:

Intr-un bol punem untul ,zaharul si le mixam bine pana devin spuma ,cam 5-8 minute.

Adaugam apoi pe rand ouale ,batem bine pana se incorporeza fiecare si abia apoi il adaugam pe urmatorul.

Amestecam intr-un bol faina ,sarea si bicarbonatul .

In alt bol omogenizam bine iaurtul si cacaua.

Adaugam ambele compozitii la spuma de unt alternandu-le ;incepem cu ingredientele uscate si terminam tot cu cele uscate.Mixam pana cand toate sunt bine incorporate.

Taiem pastaia de vanilie in doua si punem toate semintele in compozitie, amestecand usor pana la omogenizare.

Turnam pe fundul tavii putin din compozitia de ciocolata, apoi asezam haotic jumatati de muffins.

Turnam iar deasupra lor putina compozitie, apoi asezam din nou jumatati de muffins. Acoperim cu restul de compozitie ramasa.

Dam la cuptor pana blatul trece testul scobitorii. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca pe un gratar.

Crema:

Pe baie de aburi punem doua galbenusuri si jumatate din cantitatea de zahar, le batem bine pana devin o spuma tare, apoi tragem vasul deoparte si il lasam la racit.Incorporam semintele pastaii de vanilie si amestecam bine.

Mixam separat bine branza fina cu restul de zahar pana se topesc granulele, apoi adaugam amestecul de oua cu vanilie. Mai batem pana se omogenizeaza.

Separat batem tare frisca si o adaugam la branza. Punem si dovleacul pasat si amestecam usor totul pana obtinem o consistenta cremoasa.



Asamblare si decor:

1.Taiem fiecare jumatate de ''dovleac'' in doua si o ungem cu crema.Suprapunem cele doua blaturi ,dam cu crema pe toate partile exterioare si apoi dam tortul la rece pentru cel putin doua ore.

Cand este gata il imbracam in pasta de zahar portocalie.

De aici, fiecare ii da ce fata doreste.

Noi i-am facut asa:ochi, nas, gura, sprancene din pasta de zahar neagra.Codita din pasta de zahar verde.

Dupa ce le-am lipit pe acestea, am mai pudrat cu pensula si putin colorant portocaliu si rosu cateva detalii

.

Spor s-aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Halloween pumpkin and chocolate cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Tort Raw cu zmeura, caise si frisca din seminte de floarea soarelui

Sa va spun si de ce am ales tocmai o asa delicatesa gatita fara foc: 1. e foarte cald afara, iar

4 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Carrot Cake cu fructe uscate

Carrot Cake cu fructe uscate

Mixam uleiul, ouale intregi, zaharul si zaharul cu scortisoara pana cand totul devine cremos. Adaugam

4 voturi    6 comentarii
120h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Muffins:
  • -80 gr.faina
  • -85 gr.unt
  • -100 gr. dovleac fiert si scurs bine
  • -60 ml.iaurt
  • -100 gr.zahar brun
  • -110 gr.zahar tos
  • -2 oua mari
  • -1 galbenus de ou
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1/4 lingurita bicarbonat
  • -1/4 lingurita de sare
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1/2 lingurita ghimbir
  • -1/4 lingurita scortisoara
  • -putin colorant portocaliu
  • Blatul de ciocolata:
  • -170 gr.unt
  • -40 gr.cacao neagra(de la Dr.Oetker)
  • -250 gr.zahar fin (sau chiar zahar praf)
  • -1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon)
  • -2 oua
  • -140 gr. faina
  • -1/2 lingurita bicarbonat
  • -1/4 lingurita de sare
  • -125 gr.iaurt (eu am folosit Danone Cremosso si e cel mai super)
  • Crema:
  • -400 gr.branza fina
  • -200 ml.frisca
  • -2 galbenusuri
  • -1/2 baton de vanilie(eu am folosit Bourbon)
  • -200 gr.zahar praf
  • -100 gr.dovleac fiert,scurs bine si pasat
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • Decor:
  • -pasta de zahar portocalie,verde si neagra
  • -colorant pudra negru,rosu si portocaliu

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Melba cu piersici