Hamburger de pasare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Hamburger de pasare

Ingrediente

  • 500 gr de piept de pasare
  • 500 gr de sferturi de pasare fara oase
  • 1 ceapa mare
  • 2 felii de paine alba inmuiate in apa
  • sare, piper, cardamon

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se prajeste intr-o tigaie anti aderenta cu putin ulei pana devine sticloasa. Se macina carnea cu ceapa si painea inmuiata la masina de tocat cu sita cu gauri mari o singura data. Se amesteca compozitia cu sare, piper si cardamon si se lasa la rece o ora ca gusturile, sa se impreuneze. Inainte de a le frige pe gratar este bine de pregatit tot ce ne trebuie pentru un hamburger gustos. Pregatim painici rotunde, felii de rosii, ceapa, castraveti murati, foi de salata verde, sos de maioneza si ce mai doriti sa puneti.

Pe o plansa curata punem o forma rotunda si adaugam carnea in ea pana se formeaza hamburgerul. Incingem bine o tigaie cu grill si ungem cu putin ulei si cand uleiul se incinge punem cu o spatula hamburgerul la grill. Il lasam pe o parte 2-3 minute ca sa se faca bine, dar sa nu se usuce si il invartim pe partea cealalta acoperim cu un capac pt. un minut-doua, dupa care scoatem capacul si il lasam inca 2 minute pana este gata;dupa care il asezam in painicica cu tot ce dorim.

Daca nu aveti forma rotunda pentru hamburger, se pot face cu mana parjoale mari si nu plate. Cand le frigeti in tigaie nu trebuie sa se usuce, trebuie sa fie suculente.

Inca un pont - cand macinati carnea, este bine de lasat putina grasime pe sferturi sau de adaugat putina grasime ca hamburgerii sa fie suculenti. Pacat ca nu am poze, dar ies minunati si foarte buni pt. o masa copioasa, mai ales pentru copii caci ei se dau in vant dupa asemenea lucruri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise