autor:

anuta

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2018

Ingrediente
1 kg de hamsie de mare proaspata, sare , piper, faina sau pesmet (dupa preferinta) , ulei pentru prajit, cateva scobitori din bambus

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare cateva minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust. Se insira pe scobitori de bambus cate 5-6 pestisori, infigand in scobitoare fiecare peste, in partea de sus, la cap (prin ochi), se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana se runmenesc bine. Se scot pe servetel absorbant pentru a scapa de surplusul de ulei.

Se servesc crocanti, cu tot cu oase, fara cap, alaturi de o salata racoroasa din ardei kapia prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsie de mare prajita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap romanesc in folie de aluminiu

Crap romanesc in folie de aluminiu

Se sareaza pestele si se lasa la frigider 1 ora ca sa traga sarea. Se scoate dupa 1 ora si se pune

6 voturi    10 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu peste
Peste cu legume la cuptor

Peste cu legume la cuptor

Curatam legumele si le taiem cubulete. Ungem o tava iena cu ulei sau unt si punem legumele in tava,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de hamsie de mare proaspata
  • sare 
  • piper
  • faina sau pesmet (dupa preferinta) 
  • ulei pentru prajit
  • cateva scobitori din bambus

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Macrou la cuptor