Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 11 februarie 2018
Ingrediente
1 kg de hamsie de mare proaspata, sare , piper, faina sau pesmet (dupa preferinta) , ulei pentru prajit, cateva scobitori din bambus
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare cateva minute, dupa care se sareaza si pipereaza dupa gust. Se insira pe scobitori de bambus cate 5-6 pestisori, infigand in scobitoare fiecare peste, in partea de sus, la cap (prin ochi), se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana se runmenesc bine. Se scot pe servetel absorbant pentru a scapa de surplusul de ulei.
Se servesc crocanti, cu tot cu oase, fara cap, alaturi de o salata racoroasa din ardei kapia prajiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamsie de mare prajita" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert
-Se taie în bucăţele cât mai mărunte
9 voturi
2 comentarii
1h 20 min
1. Pestele se curata si se spala in citeva ape;
2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt;
3.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate