Harise de nuca de cocos(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Harise de nuca de cocos(specific arab)

Ingrediente

  • Cantitati pt o tava cu diametrul de 36 cm.
  • -1 pahar de faina
  • -1 pahar de gris
  • -1 pahar de nuca de cocos
  • -1 pahar de iaurt
  • -3/4-1 pahar de zahar(dupa gust;eu pun 3/4)
  • -1/2 pahar de ulei(nu de masline)
  • -2 linguri de lapte praf(se poate si fara)
  • -coaja de la o lamie
  • -cca 1 lingura zeama de lamiie(pt.a stinge bicarbonatul)
  • -2 oua
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -un virf de cutit de bicarbonat
  • Pt.sirop
  • -3 pahare de zahar
  • -2,5 pahare apa
  • -cca 50 g unt
  • -zeama de la cca 1/2 lamiie
  • -niste vanilie

Mod de preparare

Dulciurile arabesti sint,de obicei f.dulci;se foloseste un sirop,facut din zahar si apa.

Incepem cu siropul,deoarece trebuie sa se raceasca f.

bine.

Facem siropul asa:zaharul si apa se pun pe foc;cind clocoteste,se pun cca 2 linguri de zeama de lamiie,apoi,

siropul se fierbe,pe foc mic,descoperit,cca 30-40 minute.

Cind siropul e de grosimea uleiului,se stinge focul;siropul se mai ingroasa,dupa aceea,racindu-se.

Imediat,dupa ce se stinge focul,se pune untul si se amesteca(fara foc),sa se topeasca untul.Acum se pune si niste vanilie.

Pe urma,lasam siropul sa se raceasca,mestecind din cind in cind;sa se raceasca mai repede;nu se acopera.

Acum facem \"harise\":intr-un castron se pun toate ingredientele uscate(faina cernuta cu praful de copt,gris,nuca de cocos,zahar,lapte praf,coaja de lamie).Se amesteca;apoi se pun celelalte ingrediente(iaurt,ulei,oua,bicarbonatul stins in zeama de lamiie);

se amesteca totul f.bine,apoi,se pune in tava unsa cu unt si tapeta cu faina.

Se pune in cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 40-45 minute.

Se face testul cu scobitoarea;daca e gata,se stinge cuptorul si IMEDIAT se pune,deasupra,siropul f.rece.

Se va observa ca harisea \"inoata\";dar,sa nu va speriati;in cca 20-30 minute,harise absoarbe tot siropul.

Se lasa \"harise\"sa se raceasca si sa absoarba tot siropul.Dupa cca 1 ora se poate servi;se taie in patrate de cca 5/5 cm.Se orneaza,de obicei,cu pistatia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise