Harisi

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Harisi

Ingrediente

  • Blat:
  • * 200 g nuca de cocos
  • * 500 g de gris
  • * 150 g unt topit
  • * 2 cutii mari de iaurt simplu
  • * 2 pliculete praf de copt
  • * 3 pliculete zahar vanilat
  • Sirop:
  • * 2 pahare de apa
  • * 2 pahare de zahar
  • * zeama de la o sau doau lamai (in functie de cat de mult va place gustul acru)

Mod de preparare

Aceasta prajitura o am in doua variante, dar pentru ca am facut doar varianta cu ingredientele de mai sus, am s-o postez pe aceasta.

Este o prajitura arabeasca, dar se pare ca se mai intalneste si la alte popoare din Orientul Mijlociu si zona mediteraneana.

Ingredientele pentru blat le-am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, ceva mai groasa decat cea de chec. Am lasat aluatul la intuneric aproximativ o ora. (nu in frigider)

Dupa aceea l-am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.

Cu zece minute inainte de a fi gata, am scos prajitura si asa fierbinte am portionat-o cu cutitul. Apoi am turnat deasupra siropul fiert din cele doau pahare de apa, doua pahare de zahar si zeama de la doua lamai.

Am mai lasat in cuptor 10 min (in total 60 min).

Sursa: http://edithfrincu.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise