Hatif dulce de curmale alune si ciocolata. Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie.
Intai curmalele taiate se inmoaie 5-10 minute in apa fierbinte si se scurg de apa si se usuca intr-un prosop de hartie.
Se ia o forma de chec potrivita se tapeteaza cu aluminium si se unge cu putin unt.In robotul de bucatarie sau cu masina de tocat se macina alunele faina se adauga cacao si esenta de vanilie si se macina in continuare se adauga si curmalele si se amesteca pana totul devine o componenta lipicioasa si unita si deasemeni ciocolata cips//
Se aseaza componenta in tava sa fie unilaterala fara goluri si se preseaza putin cu lingura -si se da la rece ptr 15-20 de minute/
Glazura:
Se topeste ciocolata cu untul la microunde sau la ben-marie si se toarna pe deasupra sa acopere toata suprafata compozitiei/
Se lasa la rece peste noapte si adoua zi se scoate din tava si se taie degete de acest dulce si se serveste.Se mentine foarte bine in frigider intr-o cutie inchisa sau in congelator.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii