autor:

murigneau

» » Mancaruri cu peste

Hering marinat cu legume

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
1000 g hering, 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml ulei, 2 cepe, 2 morcovi, 3-4 foi dafin, , 1 lingurita sare, 1 lingurita boabe piper, , 1 lingurita boabe de mustar, , 2-3 boabe enibahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

53 voturi

Mod de preparare

Se curata heringul (capul si aripioarele se arunca) si se spala cu apa rece si se pune la congelat. Pregatirea heringului pentru marinare se face inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se taie mai usor.
Heringul se taie in medalioane (rondele) groase de 1,5-2 cm si apoi se tine la rece. Ceapa se taie Julien iar morcovul in rondele.
Apoi se prepara saramura pentru marinat astfel: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa, morcovul si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 5 minute apoi se pune saramura la racit.
Intr-un vas se aseaza in straturi legumele si pestele si printre ele condimentele. Cand saramura s-a racit se toarna peste acestea astfel incat sa acopere tot si sa se marineze uniform.
Vasul se inchide ermetic si se pune la marinat in frigider o saptamana.
Se poate servi ca aperitiv sau se utilizeaza pentru prepaprea unor salate sau sandwich-uri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hering marinat cu legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii

  • theodore , 12 noiembrie 2017

    Foarte buna reteta

  • FANE MATEESCU , 05 iulie 2017

    OK

  • cristi , 24 aprilie 2016

    Care este perioada de valabilitate?

    • Mariana Voinicu , 13 aprilie 2014

      Cea mai buna marinata se face cu scrumbie. Scrumbia se tine 24 e ore in sare grunjoasa, se spala si mai departe se face la fel.

    • Traian Iliescu , 14 ianuarie 2014

      am si pus la macerat 7 zile

    • Adriana Dumitrascu , 14 ianuarie 2014

      buna tare

    • Iriminciuc Vasile , 14 ianuarie 2014

      Cea mai buna marinata se face cu scrumbie. Scrumbia se tine 24 e ore in sare grunjoasa, se spala si mai departe se face la fel.

    • Traian Iliescu , 14 ianuarie 2014

      acum ma si apuc de ea

    • Aprodu Doina , 13 octombrie 2013

      :) ft bun....o sa fac

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      foarte bun

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Tot asa il pregateste si mama mea,delicios.........

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      am salvat reteta mmmmmmm........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

53 voturi

Ingrediente

  • 1000 g hering
  • 250 ml apa
  • 100 ml otet
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • 2-3 boabe enibahar

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

25 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

theodore

Foarte buna reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Hamsii la cuptor