Ingrediente
1000 g hering, 250 ml apa, 100 ml otet, 50 ml ulei, 2 cepe, 2 morcovi, 3-4 foi dafin, , 1 lingurita sare, 1 lingurita boabe piper, , 1 lingurita boabe de mustar, , 2-3 boabe enibahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
53 voturi
Mod de preparare
Heringul se taie in medalioane (rondele) groase de 1,5-2 cm si apoi se tine la rece. Ceapa se taie Julien iar morcovul in rondele.
Apoi se prepara saramura pentru marinat astfel: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa, morcovul si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 5 minute apoi se pune saramura la racit.
Intr-un vas se aseaza in straturi legumele si pestele si printre ele condimentele. Cand saramura s-a racit se toarna peste acestea astfel incat sa acopere tot si sa se marineze uniform.
Vasul se inchide ermetic si se pune la marinat in frigider o saptamana.
Se poate servi ca aperitiv sau se utilizeaza pentru prepaprea unor salate sau sandwich-uri.
Mariana Voinicu , 13 aprilie 2014
Cea mai buna marinata se face cu scrumbie. Scrumbia se tine 24 e ore in sare grunjoasa, se spala si mai departe se face la fel.
Traian Iliescu , 14 ianuarie 2014
am si pus la macerat 7 zile
Adriana Dumitrascu , 14 ianuarie 2014
buna tare
Iriminciuc Vasile , 14 ianuarie 2014
Cea mai buna marinata se face cu scrumbie. Scrumbia se tine 24 e ore in sare grunjoasa, se spala si mai departe se face la fel.
Traian Iliescu , 14 ianuarie 2014
acum ma si apuc de ea
Aprodu Doina , 13 octombrie 2013
:) ft bun....o sa fac
Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010
foarte bun
mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010
Tot asa il pregateste si mama mea,delicios.........
vio.vio (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010
am salvat reteta mmmmmmm........