Iahnie de fasole

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de fasole

Ingrediente

  • 1 kg fasole boabe(alba).
  • 2 cepe rosii.
  • 1 morcov.
  • 100 gr bulion.
  • 5 linguri ulei (din samburi de masline).
  • 1 lingurita boia dulce.
  • 1 bucata de afumatura(500 gr).
  • un praf de bicarbonat de sodiu.
  • marar tocat marunt.
  • patrunjel tocat marunt.
  • 2 foi dafin.
  • sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, in apa rece. Dimineata fasolea este hidratata, iar pielita poate chiar sa fie indepartata de pe boabele de fasole. Scurgem toata apa si punem fasolea la fiert in apa rece, cu un praf de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba 20 minute, dupa care se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se toaca ceapa si morcovul si se calesc. Se adauga bulionul si o lingurita de boia si se mai lasa pe foc 2-3 minute. Cand fasolea este aproape fiarta si a scazut suficient, se adauga acest amestec peste fasole,si apoi se pun urmatoarele:bucata de carne afumata, piperul, frunzele de dafin si se da la cuptor inca aproximativ 1 ora, pentru a scadea complet. Cand este gata, se presara peste iahnia de fasole, patrunjel si marar tocat si se acopera. Se poate servi cu castraveti acri sau gogosari la otet.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise