Ingrediente
750-1000 gr de fasole uscata, 2 cepe, 1-2 ardei iuti rosii, 2 morcovi, 1 cartof, 1 ciolan afumat, cimbru, sare, ulei, ardei iute, 3-4 catei de usturoi zdrobiti, ulei, pasta de tomate, boia iute
Dificultate: Medie | Timp: 1h
98 voturi
Mod de preparare
www.reteteleluisupernico.blogspot.com
Separat se taie ceapa se rad morcovii pe razatoarea fina, se zdrobeste usturoiul se calesc legumele pana devin aurii, langa legume putem sa punem si ciolanul dupa ce l-am scos de la fiert, cam 5-7 minute, se adauga un pic de cimbru si boia iute(dupa gust)
Ciolanul care este prefiert va trebui sa il mai fierbem un pic separat in alt vas iar cand observam ca este fiert suficient aproximativ 10-15 minute, se poate scoate si lasa un pic in asteptare, dupa care se va pune langa legume din tigaie pentru a prinde gustul acestora iar legumele gustul de afumatura.
Ciolanul este bine sa il portionam de la inceput in 2-4 bucati mai mici pentru a fi usor de manevrat, de mancat si sa nu fie intr-o cantitate foarte mare in farfurie, excesele dauneaza iar fasolea oricum este o mancare grea.
Se scoate ciolanul si legumele dupa ce s-au calit si se adauga in oala unde fierbe fasolea, se incearca mancarea pentru a observa daca mai trebuie, sare sau condimente. Cand este aproape gata fasolea se va muta in alt vas si se va da la cuptor cam 15 minute tot atunci se adauga si paste de tomate.
Se serveste cu ardei iute.
Pofta Buna,
Shuvetzi Vasile , 09 septembrie 2013
Da...apetisant...mmmm
Dan65 (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2012
O delicatesa,as da ori ce alta mincare pe o iahnie cu ciolan.E mincarea mea preferata.
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010
O bunatate !
mirey (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010
Iar am ajuns pe la fasolea ta...am sa iau o portie,ca a mea s-a terminat!!!
mirey (Chef de cuisine) , 22 august 2009
Gustoasa!