Reteta postata pe: 11 mai 2010
Ingrediente
- 2 l lapte de vaca, - 3 linguri maia, - 1 lingurita sare.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
1. Se strecoara laptele intr-o cratita cu fundul mai gros.
2. Se adauga lingurita cu sare.
3. Se fierbe laptele, iar apoi se lasa sa se raceasca. Se pune in borcane curate de sticla si adaugam maiaua doar atunci cand nu mai este fierbinte ci doar cald.
4. Se acopera cu prosoape si se lasa pana a doua zi intr-un loc caldut.
5. Se serveste ca atare, sau in salate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iaurt de casa" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Se fierbe laptele si se lasa sa se racoreasca, cam asa ca apa de vara, poate un pic mai caldut si
6 voturi
0 comentarii
20 min
Laptele se fierbe şi se lasă să se răcească, cât să ţii degetul în el să-l simţi călduţ.
50 voturi
10 comentarii
3h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010
Nici mama nu pune sare, insa, bunica mea punea cate putina...imi amintesc si acum, desi eram copil...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
E foarte bun, nici eu nu pun sare.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 mai 2010
Tare gustos este iaurtul de casa...Eu nu adaug sare deloc...
Estera Flori (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
este foarte sanatos.