Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

Timp pregatire
155 minute
Complexitate
redusa
Iaurt înghețat cu zmeură și sirop de mentă

Ingrediente

  • 2 căni iaurt gras
  • 1 cană zmeură
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri limoncello
  • Sirop de mentă:
  • 1/4 cană melasă de rodii
  • 1/4 cană apă
  • 1/4 cană mentă proaspătă tocată

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele într-un blender și se pune compoziția fie în mașina de înghețată, urmând instrucțiunile prodicătorului, fie într-un vas de inox cu capac etanș, pe care îl dăm la congelator jumătate de oră. Se scoate după jumătate de oră vasul și se mixează bine compoziția, proces ce îl putem repeta de încă 2 ori, la interval de o oră, pentru a ne asigura că nu se fac ace de gheață. Se poate păstra compoziția în vasul de inox sau poate fi pusă în forme individuale de înghețată. Se servește imediat după ce s-a răcit, iar dacă se păstrează la congelator, se scoate cu jumătate de oră înainte de servire.

Pentru siropul de mentă, pe care îl facem în timp ce stă compoziția la congelator, se pun într-o cratiță pe foc mediu spre mare apa și melasa și se aduc la fierbere, ținându-se pe foc 5 minute, până lichidul se omogenizează și începe să scadă. Se dă deoparte de pe foc și se adaugă menta tocată, se acoperă cratița cu un capac și se lasă menta la infuzat până se răcește compoziția. Se strecoară și se pune într-un borcan închis etanș. Se servește peste iaurtul înghețat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise