1. Intr-o oala non-aderenta punem lapte la la fiert.
2. Lasam apoi laptele sa se raceasca, dar nu complet, ci pana la temperatura de 37-38 grade Celsius (bagam un deget in lapte si daca nu ne frigem inseamna ca temperatura este optima).
3. Intr-un vas de ceramica (da' musai de ceramica) punem iaurtul/smantana (depinde ce alegeti), apoi punem laptele si amestecam.
4. Punem apoi capac vasului, il invelim cu niste prosoape curate si il lasam intr-un loc cald. Dupa 8-12 ore am obtinut un iaurt delicios pe care il vom pastra la frigider. Simplu, nu?!
Nota!
Il puteti pune la scurs (24-48 h in frigider) intr-o sedila si obtineti o branza extraordinara.
Pastrati mereu din precedentul cate 100 g de iaurt ca si "cuib" pentru a-l folsi la urmatoarea tura. ;)
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii