Iaurt preparat in casa

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Iaurt preparat in casa

Ingrediente

  • 2 l de lapte proaspat de vaca
  • maia formata din 100 g iaurt, 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos.
  • Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Mod de preparare

Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs sanatos este extraordinara.

Personal imi place sa pregatesc iaurtul din orice tip de lapte - de vaca,de oaie,de capra,de bivolita sau chiar din lapte vegetal in perioada postului.

Iaurtul de casa se poate obtine atat din laptele fiert cat si din lapte nefiert.

De cand am avut ghinionul sa ma imbolnavesc,prepar iaurtul numai din lapte nefiert , neprocesat termic, astfel ramanand intacte vitaminele, calciul, potasiul, sodiul ,diureza va creste,astfel rinichii nostri vor fi mai sanatosi, iar digestia va fi mai rapida,ceea ce necesita un efort mai mic pentru stomac. Singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile…

Laptele se va incalzi cateva minute sau cateva secunde in functie de temperatura folosita si se va amesteca cu maiaua formata din iaurt si smantana,dupa care se va acoperi bine si se pastra la cald pana se coaguleaza (6-7 ore),iar prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa,asemanatoare smantanii.

Daca doriti sa-l preparati din lapte fiert,fierbeti laptele,iar cand se raceste si este caldut procedati exact ca mai sus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise