Iepurasi si Oua colorate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Iepurasi si Oua colorate

Ingrediente

  • Penrtu aluat
  • 25 gr drojdie
  • 200 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar
  • 500 gr faina
  • 2 oua, separate
  • un praf de sare
  • 50 gr unt topit
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 1 ou batut, pentru uns
  • Pentru umplutura
  • 1 albus
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 gr coji de citrice confiate
  • 50 ml lapte
  • Pentru decor
  • stafide
  • 1 plic Tort Gelle Transparent
  • coloranti alimentari

Mod de preparare

Pentru aluat, dizolva drojdia in laptele caldut si 1 lingurita zahar.Lasa sa stea 10 minute.Bate albusurile spuma cu un praf de sare si pune-le deoparte.Intr-un vas pune faina.Adauga drojdia cu laptele, zaharul ramas, galbesnuruile, albusurile batute spuma,untul topit. coaja rasa si zeama de lamaie si esenta de portocale.Framanta aluatul pana la omogenizare apoi lasa-l sa creasca 1h - 1h 30 minute la cald.

Pentru umplutura, bate albusul spuma cu zaharul pudra.Adauga macul, vanilia, cojile de citrice si laptele si amesteca bine.

Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l intr-o foaie de 1 cm grosime si formaza din el iepurasi si oua.Pentru iepurasi, taie cercuri si bastonase de aluat.Pentru fiecare iepuras, aseaza un cerc de aluat, pune in mijloc 1-2 lingurite pline de umplutura si acopera umplutura cu un alt cerc de aluat, lipind marginile cu putina apa.Lipeste cate 2 bastonase ce vor fi urechile iepurasului.Pune si un nas de aluat iar in loc de ochi pune stafide.Pentru oua, taie din aluat forme ovale.Pentru fiecare ou aseaza o forma ovala, pune im mijloc 1 lingura de umplutura si acopera umplutura cu o alta forma ovala, lipindu-le intre ele cu putina apa.

Incinge cuptorul la 180⁰C.Aseaza iepurasii si ouale intr-o tava unsa cu grasime si tapetata cu faina apoi lasa-i sa stea 30 minute in tava.Unge iepurasii si ouale cu oul batut apoi da-i la copt 40-50 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.

Pentru decorul oualelor, prepara plicul de Tort Gelle Transparent comform intructiunilor de pe ambalaj apoi amesteca-l cu coloranti alimentari.Scufunda ouale in acest amestec apoi lasa-le sa stea pana cand gelatina s-a intarit.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise