Iepurasii ciocoholici

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Iepurasii ciocoholici

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Crema:
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Blat bezea:
  • 200 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 lamaie
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Marginea tortului:
  • miez de nuca prajit
  • 100 g zahar

Mod de preparare

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita.Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.Se coace in forma de tort tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat,este foarte important.

Crema:

Cacaoa impreuna cu jumatate de pahar cu apa, jumatate din cantitatea de zahar, se fierb la foc foarte mic, pana compozitia devine ca o smantana.Galbenusurile si cealalta jumatate din cantitatea de zahar se freaca spuma si se toarna peste crema fierbinte de cacao. Se fierbe in continuare la foc mic sau pe baie de abur,sa aveti certitudinea ca nu se prinde.

Untul il topim pe jumatate,apoi il mixam pana devine ca o crema,pe care o incorporam in compozitia racita de galbenusuri.

Blat bezea:

Albusurile se bat spuma tare.Apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine lucioasa.Se adauga si zeama de lamaie.Se poate pune si coaja rasa,daca va place. Se coace la foc mic,pana blatul de bezea devine uscat. Eu l-am pus in cuptorul la foc mic si cu usa (cuptorului) deschisa si l-am \"uitat\" acolo.

Glazura:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca si se uniformizeaza.

Marginea tortului:

Zaharul il caramelizam,apoi adaugam miezul de nuca prajit.Se rastoarna fierbinte pe o farfurie unsa cu unt.Dupa ce s-a racit se marunteste cu sucitorul.Eu am pus la robot.

Blatul de cacao il taiem in doua.Repartizam jumatate din crema pe unul dintre ele,acoperim cu blatul de bezea,restul de crema si din nou blat.

Acoperim cu glazura de ciocolata,iar marginile laterale le \"imbracam\" in krantz.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise