autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Iepure cu praz si masline, la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
1/2 iepure, 1 praz, 1 morcov, 1 gogosar, 3/4 de cana cu suc de rosii de casa, 4 catei de usuturoi, 150 gr masline negre cu samburi, 2 crengute cimbru, sare, piper, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, 1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Carnea de iepure o portionati in bucati potrivite.

O mai parliti pe flacara daca este nevoie, o spalati bine si o stergeti cu niste servetele.

O presarati pe ambele parti cu sare, piper, boia de ardei dulce si iute.

Prazul il spalati, il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.

Morcovul decojit il taiati rondele, gogosarul curatat de cotor si seminte il taiati fasii.

Ungeti o tigaie cu ulei si o incingeti.

Puneti bucatile de carne, le rumeniti pe ambele parti la foc potrivit, impreuna cu crengutele de cimbru.

Le scoateti pe un platou cand sunt gata.

In aceeasi tigaie sotati prazul cu morcovul, gogosarul, 2-3 minute, apoi adaugati cam jumatate din sucul de rosii si o cana cu apa.

Presarati sare si piper.

Lasati sa dea 2-3 clocote si trageti tigaia deoparte.

Intr-o tava turnati amestecul din tigaie cu praz.

Asezati bucatile de carne cu crengutele de cimbru, apoi din loc in loc, puneti maslinele.

Usturoiul curatat il taiati bucati mai mari, il presarati peste carne.

Cu restul de suc de rosii, ungeti bucatile de iepure.

Acoperiti tava cu staniol, o introduceti in cuptorul incins, la 190-200 de grade, pentru o ora si 20 de minute.

Dupa acest timp, o descoperiti, incercati carnea cu o furculita sa fiti siguri de este patrunsa.

O mai lasati inca 20-30 de minute la cuptor dar descoperita, ca sa sa rumeneasca usor.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati 5-10 minute la racorit.

Se serveste cu diverse salate, muraturi sau cu dulceata de ardei iuti. Eu am presarat si cateva fire de microplante.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu praz si masline, la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Costita afumata se pune la fiert, cu 2-3 cani de apa. Varza se taie fidelute subtiri, daca este

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Musaca greceasca cu vinete si cartofi

Este o reteta care necesita rabdare dar efortul merita. Se curăţă, se spala cartofii şi se taie

7 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 22 %
999.99 lei
779.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1/2 iepure
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 gogosar
  • 3/4 de cana cu suc de rosii de casa
  • 4 catei de usuturoi
  • 150 gr masline negre cu samburi
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • boia de ardei iute
  • 1 lingura ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cosulete aperitiv de primavara Cosulete aperitiv de primavara

Se taie foile de placinta in patrate cu latura de cca 15-20 cm. Se curata ceapa si se taie julien apoi incingem un strop de ulei de

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Bagheta umpluta in crusta de bacon Bagheta umpluta in crusta de bacon

Taiem capetele baghetei, o taiem in 2 jumatati si apoi pe lung. Scoatem o parte din miez lasand pe coaja cca 0,5 cm. Preparam o omleta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Gustari din cartofi dulci