Ingrediente
Avem nevoie de : un kilogram pe carne de iepure portionat in bucati potrivite ca marime, un morcov, jumatate de praz, cateva tomate cerise, 2-3 bucati de ceapa mica, o jumatate de ardei, 2-3 catei de usturoi ( la capitolul legume puteti sa inlocuiti sau sa adaugati ce preferati ) sare, piper, un fir de rozmarin si unul de cimbru, 300 ml bere blonda, 2 linguri de faina, 2 linguri ulei de masline., Ca si garnitura la aceasta friptura eu am facut de aceasta data cartofi intregi fierti 10 minute si apoi pusi la cuptor cu condimente si stropiti cu ulei de masline pentru inca 30 de minute pana prind o crusta aurie.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
28 voturi
Mod de preparare
Preparare : pregatim bucatile de carne de iepure le condimentam cu sare, piper, putina boia si ierburi aromate ( eu am folosit rozmarin si 2 frunze de salvie maruntite fin ) si le ungem cu ulei de masline si le lasam la frigider pentru o ora.
Cat timp sta carnea de iepure la frigider pregatim legumele si taiem rondele prazul, morcovul , ceapa si rosiile si ardeiul cubulete mici .
Intr-o tigaie adanca punem 2 linguri de ulei de masline la incins si cand este fierbinte adaugam bucatile de iepure, pudrate in prealabil cu faina pe toate partile . Lasam carnea la rumenit la foc mic cateva minute pana face o crusta aurie.
Dupa ce se rumeneste carnea adaugam legumele si condimentam dupa gust si lasam totul la inabusit la foc mic pret de 2-3 minute.
Dupa aceea adaugam berea si cand incepe sa clocoteasca mutam toata compozitia intr-un vas termorezistent, adaugam rozmarin si cimbru si o punem la cuporul incins in prealabil la 220 de grade.
Lasam friptura timp e o ora, micsorand focul spre final, in ultimele 30 de minute adaugam intr-o tava separata cartofii. Este gata atunci cand carnea e rumenita deasupra si sosul este consistent. Are un gust deosebit si carnea de iepure preagatita asa e foarte frageda si aromata, va ofer o portie pentru a va convinge !
Pop Carmen , 09 aprilie 2014
ACUM FAC RETETA CRED CA E FOARTE BUNA
Daniel Bako , 06 aprilie 2014
ce am de gând sa prepar pentru azi
Iulian , 08 februarie 2014
Acum prepar reteta
lilisor lilisor (Chef de cuisine) , 14 iunie 2013
a fost super bun!!!!!!
lilisor lilisor (Chef de cuisine) , 07 iunie 2013
acum am bagat la cuptor tava cu iepurasul..... sper sa iasa bine :)
constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010
Cred ca este o bunatate !
olly , 27 iunie 2010
draga Sylvia am incercat reteta t,,si-a iesit super gustoasa,,,chiar nu ma asteptam sa iasa asa frageda,,,merik,,,si spor in continuare la retete
bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009
Sper sa va placa si rezultatul, este reteta mea preferata de iepure la cuptor. Spor la bucatarit !
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009
Am cautat si am gasit. Imi place reteta.