autor:

husni

» » Prajituri

Imitatie dobos

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, , -600 g faina, -2 oua mari, -60-70 g margarina(se poate untura) moale, -cca 80 g zahar pudra, -1 lingurita bicarbonat, -un virf de cutit de sare, -lapte cit cuprinde(cca 150-200 ml), -1 lingurita coaja de lamiie, , Pentru crema:, , -175 g faina, -200 g zahar, -1 l lapte, -100 g unt, -4 linguri zahar(pt.caramel), -1,5-2 linguri de Ness, -2 plicuri de zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 10h

123 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina zeama de lamiie(sau otet) si se amesteca bine.Se pune,apoi,faina si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit,usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute;se imparte apoi in 5 boturi,egale.Fiecare bot se intinde intr-o foaie(subtire);cele 5 foi se coc pe dosul unei tavi unse cu margarina si presarata cu faina;fiecare foaie se coace la foc mediu(in cuptorul preincalzit) cam 6-7 minute.Dupa ce se coc se pun pe o suprafata dreapta(fara denivelari),se lasa sa se raceasca.
In acest timp se face crema:zaharul(200 g)se amesteca cu faina;se adauga laptele,nesul,vanilia si caramelul(cele 4 linguri de zahar se ard intr-o tigaie si se sting cu f.putina apa,incit sa devina un sirop gros).
Se amesteca totul bine,apoi,compozitia se fierbe la foc moderat,mestecind tot timpul,pina se ingroasa.
Dupa aceea se ia de pe foc si inainte sa se raceasca de tot,se pune untul.
Cu aceasta crema,calduta,se ung foile si se pun una peste alta.
Prajitura se tine la rece,o noapte(nu in frigider),presata cu ceva greu,apoi,se taie in romburi,nu prea mari.Se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Imitatie dobos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Placinta Cittrone

Placinta Cittrone

Albusurile se bat tare, apoi se adauga pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful

6 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2015

    Am facut,dar mi-au iesit 6foi,e o delicatese,va recomant cu încredere,încercați!

  • Fara foto

    Carstea Tudora , 11 ianuarie 2015

    Daca foile sunt rotunde cum le tai ca sa obtii romburi? Multumesc pentru reteta.

  • Fara foto

    Dana Maria , 11 ianuarie 2015

    Nu este putin ...pt. ca este asemanatoare cu creme de la "cremsnit" ...unde untul este putin ...tot asa ,cam 100 de gr.,chiar mai putin .In mod sigur este f.f. buna !

    • Fara foto

      Stela Bardahan , 13 octombrie 2014

      Nu a-ti citit bine. 100 gr. unt.

    • Fara foto

      Maria Randis Cucura , 05 iulie 2014

      foarte gustoasa prajitura :-P

    • Cristina_Georgescu

      Cristina_Georgescu (Maestru bucatar) , 06 februarie 2014

      nu am testat-o, dar am s-o fac cat de curand

    • Livia_Oncu

      Livia_Oncu (Maestru bucatar) , 08 noiembrie 2013

      cred ca buna!!

    • Fara foto

      Cristi Scara , 07 noiembrie 2013

      Daca foile sunt rotunde cum le tai ca sa obtii romburi? Multumesc pentru reteta.

    • Ciuca_Ada

      Ciuca_Ada (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      dar scrie destul de clar cat unt:100grame

    • Fara foto

      Alina Cecilia , 06 noiembrie 2013

      avand in vedere ca este 1L lapte

    • Fara foto

      Alina Cecilia , 06 noiembrie 2013

      100grame unt e putin

    • Fara foto

      Alina Cecilia , 06 noiembrie 2013

      da arata foarte bine dar nu inteleg de ce nu dati ingrediente necesare unei prajituri la reteta de mai sus nu specificati cat unt ptr crema, daca dati o reteta macar datio cu toate necesare

    • Fara foto

      irina , 16 octombrie 2013

      Buna!!!...la crema de ciocolata putem folosi amidon de porumb,daca da,ce cantitate avand in vedere ca faina trebuia 175gr ..multumesc!!!!!!

    • Fara foto

      Hauer Rozalia , 10 octombrie 2013

      AM SA O INCERC SI EU SUPER RETETA.

    • Fara foto

      Militaru Mihaela , 10 octombrie 2013

      bunaaaaaaaaaaaa

    • Fara foto

      Isim Eugenia , 15 septembrie 2013

      Merită să încerc!

    • Fara foto

      MARINA , 13 septembrie 2013

      DELICIOASA

    • Fara foto

      Marinescu Stefania , 13 septembrie 2013

      super buna,mie,si frt mei ne facea mama in weekend ,cin eram mici... de cind sa mutat mama la tara,adio prajitureala...dar intr-un fel mai bine ca ce e dulce ingrasa...

    • Fara foto

      Gabi Gabita , 12 iulie 2013

      Daca foile sunt rotunde cum le tai ca sa obtii romburi? Multumesc pentru reteta.

    • Fara foto

      Doina Matei , 12 iulie 2013

      o sa incerc si eu s-o fac arata superrrr.....

    • Fara foto

      Maria Teohari , 11 iulie 2013

      DE INCERCAT

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

      Arata excelent! Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

      Imi place,arata super si e o bunatate !

    • Ramona

      Ramona (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Felicitari si pentru aceasta reteta!! Arata grozav si foarte ispititor!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      Sunt sigura ca este o bunatate.Felicitari draga Camelia.

    • Fara foto

      husni , 03 ianuarie 2010

      Draga Maria Elena,pt.cantitatile scrise,e nevoie de o tava f. mare;eu am folosit tava rotunda cu diametrul de 42 de cm. E f.spornica;nici nu-ti imaginezi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Cami, arata f. bine, am salvat reteta, dar pe tava dreptunghiulara nu se poate si oare de ce dimensiuni? Dar acesta rotunda, cu ce diametru?

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Ce buna trebuie sa fie!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Trebuie sa fie delicioasa !!! Am salvat reteta !

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      e buna cu aceasta crema caramel!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 decembrie 2009

      Foarte bun, Camy!

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Imi place - am sa incerc si eu aceasta reteta. Cateva artificii si iese Dobos adevarat. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

10h

123 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -600 g faina
  • -2 oua mari
  • -60-70 g margarina(se poate untura) moale
  • -cca 80 g zahar pudra
  • -1 lingurita bicarbonat
  • -un virf de cutit de sare
  • -lapte cit cuprinde(cca 150-200 ml)
  • -1 lingurita coaja de lamiie
  • Pentru crema:
  • -175 g faina
  • -200 g zahar
  • -1 l lapte
  • -100 g unt
  • -4 linguri zahar(pt.caramel)
  • -1,5-2 linguri de Ness
  • -2 plicuri de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Anca_Lup (Chef de cuisine)

Am facut,dar mi-au iesit 6foi,e o delicatese,va recomant cu încredere,încercați!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu rahat