Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa nu fie fierbinte!) si pune-o peste drojdie si lasa sa creasca 5 min. Toarna compozitia cu unt peste o cana faina, adauga drojdia si oul batut usor. Amesteca si pune si restul de faina, pana obtii un aluat moale si elastic. Acopera si lasa sa creasca timp de o ora.
Intinde o foaie dreptunghiulara(32/20cm) si unge-o cu unt moale. Amesteca zaharul, scortisoara si ghimbirul si presara-le peste foaia unsa. Pune si stafidele si ruleaza strans. Uneste capetele si formeaza un inel. Pune inelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt. Taie (putin) inelul cu foarfeca la distante egale. Acopera si lasa din nou la crescut inca o ora. Coace la foc potrivit, 25-30 min, sau pana se rumeneste.
Amesteca zaharul pudra cu laptele si vanilia si toarna peste inelul caldut.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii